Roşu este culoarea învingătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antropologii Russel Hill şi Robert Barton, de la Universitatea din Durham, consideră că echipamentul roşu poate face diferenţa pentru formaţia care îl poartă, această culoare motivându-i pe

Antropologii Russel Hill şi Robert Barton, de la Universitatea din Durham, consideră că echipamentul roşu poate face diferenţa pentru formaţia care îl poartă, această culoare motivându-i pe jucători.
De aceeaşi părere sunt şi fotbaliştii englezi care au câştigat Cupa Mondială din 1966, 4-2 în finală cu RF Germania, care au purtat echipament de culoare roşie, precum şi selecţionerul german Jurgen Klinsmann, care crede că "roşul permite o mai bună identificare în grup şi face jocul mai agresiv şi mai puternic". La fel de adevărat este şi că echipe precum Costa Rica şi Polonia, care au avut echipament de aceeaşi culoare, au fost deja eliminate de la CM. Pe de altă parte, potrivit unui alt studiu, 7 la sută din accidentările jucătorilor sunt suferite în timpul manifestărilor de bucurie de după înscrierea unui gol. Au fost analizate 152 de accidentări, ajungându-se la concluzia că fotbaliştii care rămân la baza "piramidei umane"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite