"Ros-albastrii" aduc Liga Campionilor mai aproape de Romania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua Bucuresti s-a calificat in turul trei preliminar al Ligii Campionilor dupa ce a invins cu 4-1 pe FC Shelbourne. In fata a 10.000 de spectatori, meciul a debutat furtunos. Stelistul Dica si

Steaua Bucuresti s-a calificat in turul trei preliminar al Ligii Campionilor dupa ce a invins cu 4-1 pe FC Shelbourne. In fata a 10.000 de spectatori, meciul a debutat furtunos. Stelistul Dica si fundasul irlandez Rogers s-au lovit reciproc, iar arbitrul francez Colombo i-a eliminat pe amandoi. Decizia a starnit un val de proteste din tribune, de unde suporterii au aruncat cu pungi de seminte si monede spre banca de rezerva a irlandezilor. In tunelul care duce spre vestiare, Dica a incercat sa-si faca singur dreptate. L-a asteptat pe Rogers, cu care s-a incaierat, cei doi batausi fiind cu greu despartiti de fortele de ordine. Pentru "vitejia" sa, Dica va fi suspendat cel putin doua etape, pierzand astfel dubla intalnire cu Rosenborg. "Da, am avut o altercatie cu irlandezul spre vestiare. In teren, la faza respectiva, eram cu spatele, nu l-am atins si el m-a faultat. Irlandezii m-au provocat tot timpul, nu am vrut sa le raspund, insa pana la urma ne-a eliminat pe amandoi", a comentat Dica. Chiar si fara numarul "10" pe teren, Steaua a deschis scorul in minutul 18, prin Banel Nicolita, cel mai bun fotbalist de pe teren. Victoras Iacob a majorat, cu noroc, avantajul, zece minute mai tarziu, dar Shelbourne a reusit sa revina in joc prin golul lui Jason Byrne (38). Desi au dominat copios partida, ros-albastrii nu s-au linistit decat in minutul 61, atunci cand Dinita a speculat gafa uriasa a portarului Delaney si a inscris in poarta goala. Sfarsitul meciului a mai adus un gol in poarta irlandezilor, marcat din penalti de Oprita, dar si o noua eliminare in tabara Stelei. Dinita a cazut dupa un duel cu unul din fundasii irlandezi, iar arbitrul i-a acordat al doilea cartonas galben pentru simulare, astfel ca micutul atacant al Stelei va lipsi si el in meciul tur cu Rosenborg. "Nu a fost vorba de simulare. Am vrut sa ma feresc, am cazut, dar m-am ridicat imediat. Imi pare rau de eliminare, mai ales ca la urmatoarele meciuri este nevoie de tot lotul", a spus Dinita. Dupa meci, tehnicianul Stelei, Oleg Protasov, a declarat ca Steaua ar fi putut rezolva meciul mai repede decat a facut-o. "Sunt multumit ca am castigat si ne-am calificat. Stiam ca nu va fi usor, chiar asa a fost. Am primit un gol dupa o faza cunoscuta. Puteam sa inchidem jocul mai repede, dar este bine si asa", a spus tehnicianul care a explicat ca l-a inlocuit pe Victoras Iacob la pauza pentru ca atacantul Stelei a facut febra si a vomitat la vestiare.
Irlandezii s-au plans de rasism
In repriza secunda, in momentul intrarii pe teren, in echipa Shelbourne, a jucatorului de culoare Joseph Ndo, publicul din Ghencea a reactionat intr-o maniera rasista, manifestari care s-au repetat de fiecare data cand jucatorul atingea balonul. "Steaua este un club mare si nu este posibil ca, in cupele europene, cei doi jucatori de culoare din echipa mea sa fie agresati verbal de spectatori", a spus antrenorul irlandez Pat Fenlon.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite