Ronaldinho,magicianul cu un surâs etern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2005 a fost anul lui Ronaldinho. A devenit campion al Spaniei cu FC Barcelona, a câştigat Cupa Confederaţiilor cu naţionala Braziliei, iar pe 28 noiembrie a primit Balonul de Aur din partea

2005 a fost anul lui Ronaldinho. A devenit campion al Spaniei cu FC Barcelona, a câştigat Cupa Confederaţiilor cu naţionala Braziliei, iar pe 28 noiembrie a primit Balonul de Aur din partea cotidianului francez "L?Equipe". La sfârşitul anului, FIFA l-a desemnat cel mai bun fotbalist al lumii.
Puţini îl cunosc pe Ronaldo de Assis Moreira, însă aproape întreaga lume ştie cine este Ronaldinho, sau Ronaldito ori Roni, cum mai este alintat. Triumful său este indiscutabil. În Spania, cel puţin, meritele sale nu sunt puse la îndoială. El este favoritul fanilor şi al presei. În 2006, la orizont se află Liga Campionilor şi Cupa Mondială, dar pe brazilian îl motivează provocările şi marile scenarii. Iar Balonul de Aur poate fi doar începutul. Jucătorul cu un zâmbet permanent pe buze a strălucit ca nimeni altul în ultimele 12 luni. A fost ales cel mai bun jucător din lume pentru a doua oară consecutiv şi a câştigat campionatul Spaniei cu FC Barcelona. La nivel individual, el a fost considerat cel mai bun atacant al Ligii Campionilor în sezonul 2004-2005 şi cel mai bun jucător la Cupa Confederaţiilor, competiţie desfăşurată în luna iulie, în Germania. Vedeta Barcelonei se bucură în continuare de fotbal ca în copilărie. Se simte pe gazon ca peştele în apă. Joacă cu plăcere şi suporterii simt asta. Nu este uşor să îţi câştigi un loc în reprezentativa Braziliei. El a reuşit prin forţa talentului său şi prin muncă. "Oriunde în lume şi în toate profesiile este dificil să îţi găseşti un loc. Pentru asta trebuie să lupţi, să nu cedezi niciodată şi, mai presus de orice, trebuie să munceşti fără încetare", explică fotbalistul.
Ronaldinho şi-a început cariera la Gremio de Porto Alegre, iar apoi a ajuns la Paris Saint-Germain. Tânărul jucător a avut dificultăţi de adaptare la stilul noii sale formaţii, deşi a avut alături numeroşi brazilieni. Fără îndoială însă, cele două sezoane petrecute în Franţa l-au ajutat să devină un jucător mai bun.
În iulie 2003, a venit în Spania. Când totul indica faptul că va ajunge la Manchester United, brazilianul a semnat cu FC Barcelona. Din perioada Cupei Mondiale din 2002, toată lumea îşi aminteşte evoluţia sa fabuloasă din meciul cu Anglia. Un şut de la distanţă, cu efect, a trecut de toţi jucătorii, lăsându-l împietrit pe linia porţii pe portarul englez David Seaman. "Jocul meu se bazează pe improvizaţie. Un fotbalist ofensiv nu poate să nu improvizeze. Obiectivul meu este să îmi încurc adversarul. Pentru aceasta nu există o metodă mai bună decât să inventezi şi pentru asta sunt mereu în căutare de noi soluţii. Mă străduiesc să încerc alte trucuri", spune Ronaldinho.

Ghete de aur
Ronaldinho a primit o pereche de ghete speciale, care conţin aur de 24 de carate şi a căror valoare estimată de Nike este de 6.000 de dolari. Pe ghete se află inscripţionate litera R şi numărul 10, pe care fotbalistul îl poartă la Barcelona. De asemenea, pe călcâi se află cinci stele aurite, în onoarea celor cinci titluri mondiale câştigate de Brazilia.

Număr norocos 21
Numărul care influenţează cel mai mult viaţa lui Ronaldinho nu este 10 (cel pe care îl poartă pe tricou atât la echipa de club, cât şi la naţională), ci 21. Asta din ziua în care o admiratoare i-a trimis o scrisoare în care l-a asigurat că acesta este numărul său norocos. Numele său, Ronaldo de Assis Moreira, are 21 de litere, s-a născut pe 21 martie, a fost convocat pentru prima dată la echipa naţională într-o zi de 21, a plecat în Europa la 21 de ani, iar în primul sezon la FC Barcelona a marcat 21 de goluri.

Profil de vedetă
Nume: Ronaldo
de Assis Moreira
Data naşterii:
21 martie 1980
Locul naşterii:
Porto Alegre
Înălţime: 1.81 m
Greutate: 80 kg
Club: FC Barcelona
(are contract până
pe 30 iunie 2010)
Clauza de reziliere:
150 milioane de euro
Echipament sportiv preferat: Nike
Parfum preferat: Xeryus Rouge (Givenchy)
Ceas, ochelari de soare: Nike
Lenjerie intimă: Armani
Automobil: Hummer
Model de eleganţă:
Puff Daddy

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite