Ronaldinho a fost coborât de pe soclu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliminarea Brazilei în faza sferturilor de finală nu a fost ignorată de către suporterii "Selecao". Astfel, o statuie de şapte metri înălţime, reprezentându-l pe Ronaldinho, a fost distrusă

Eliminarea Brazilei în faza sferturilor de finală nu a fost ignorată de către suporterii "Selecao". Astfel, o statuie de şapte metri înălţime, reprezentându-l pe Ronaldinho, a fost distrusă într-un oraş din sudul Braziliei. Un purtător de cuvânt al primăriei a declarat că statuia, din răşină şi fier, care se afla în piaţa oraşului Chapeco, a fost arsă în noaptea de sâmbătă spre duminică. Statuia îl reprezenta pe Ronaldinho cu un balon în mână şi a fost inaugurată în urmă cu doi ani, când jucătorul formaţiei FC Barcelona a fost desemnat cel mai bun fotbalist din lume de către FIFA.
Nici ceilalţi fotbalişti brazilieni nu au scăpat uşor, cei care au avut curajul să se întoarcă acasă, după eşecul din Germania, fiind insultaţi de fani. Potrivit TV Globo News, mai mulţi jucători, între care Cafu şi Roberto Carlos, au fost numiţi "trădători" de suporterii aflaţi în faţa porţii principale a aeroportului din Rio de Janeiro. Printre ceilalţi jucători care au sosit în ţară se aflau Mineiro, Rogerio Ceni, Ricardinho, Cris, Fred, Cicinho şi Luisao, în timp ce majoritatea titularilor au preferat să rămână în Europa, în oraşele în care locuiesc. Pentru a evita mulţimea furioasă, selecţionerul Carlos Alberto Parreira şi mai mulţi membri ai echipei tehnice au părăsit aeroportul pe o uşă din spate. Suporterii care au aflat că tehnicianul plecase pe ascuns nu au apreciat gestul acestuia, numindu-l pe selecţioner măgar, mercenar şi laş. "Am crezut într-o fantasmă conform căreia Brazilia trebuie să ajungă în finală. Acum, că Brazilia a pierdut, este normal ca echipa să fie criticată", a spus căpitanul Cafu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite