Romario a ajuns la "golul 1.000"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sfârşit, atacantul brazilian, de 41 de ani, şi-a văzut visul cu ochii, reuşind să înscrie cel de-al 1.000-lea gol din carieră, după două luni de încercări Mai mult de 16 minute

În sfârşit, atacantul brazilian, de 41 de ani, şi-a văzut visul cu ochii, reuşind să înscrie cel de-al 1.000-lea gol din carieră, după două luni de încercări

Mai mult de 16 minute a fost întrerupt meciul dintre Vasco da Gama şi Sport Recife (3-1), disputat duminică în Brazilia. Zeci de persoane, inclusiv rude, prieteni şi reporteri, au invadat terenul pentru a-l felicita pe Romario, care tocmai marcase cel de-al 1.000-lea gol din cariera sa. Fostul star al Barcelonei a înscris din penalty, reuşind astfel să egaleze una dintre performanţele lui Pele, singurul jucător care a mai ajuns la această bornă.

N-a fost să fie pe Maracana, aşa cum şi-a dorit Romario, însă cea de-a 1.000-a reuşită a venit până la urmă pentru atacantul lui Vasco da Gama. În minutul 48 al partidei de campionat cu Sporting Recife, campionul mondial din 1994 a înscris golul visat. Terenul a fost invadat de suporteri şi reporteri, astfel că meciul a fost întrerupt pentru 16 minute. În acest timp, Romario, care a izbucnit în lacrimi imediat după ce a marcat golul, a declarat că performanţa sa reprezintă "un moment istoric pentru fotbalul mondial".

"Credeam că nu o să mai vină acest gol. E o mare onoare să ating această ţintă, pe care un singur om a mai atins-o", a declarat euforic brazilianul.

FIFA nu e la fel de impresionată de moment. Oficial, Romario nu a marcat decât 929 de goluri, restul nefiind recunoscute de forul internaţional pentru că au fost reuşite în perioada junioratului. Predecesorul său, Pele, a marcat în 1969 al 1.000-lea gol tot din penalty, pe vremea când juca la Santos.

1994, anul de glorie

Născut pe 29 ianuarie 1966, Romario de Souza Faria este considerat de mulţi cel mai bun atacant al anilor `90. A ajuns în Europa în 1988, semnând cu PSV Eindhoven, însă cele mai importante momente din cariera sa s-au petrecut în perioada 1993- 1995, când a îmbrăcat tricoul Barcelonei. În 1994, a reuşit să câştige Cupa Mondială cu naţionala Braziliei, fiind declarat cel mai bun jucător al turneului. Cu Barcelona a câştigat campionatul şi titlul de golgheter al Primera Division. Ulterior, a mai jucat pentru Valencia, Flamengo sau Vasco da Gama.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite