Romanul Dronca joaca in liga de zece echipe din Singapore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A ales exilul. Dupa Croatia, fotbalistul Lucian Dronca a decis sa evolueze in campionate din tari liliputane: patru ani in Malta si de patru luni in Singapore. "Singapore este...", a inceput sa spuna

A ales exilul. Dupa Croatia, fotbalistul Lucian Dronca a decis sa evolueze in campionate din tari liliputane: patru ani in Malta si de patru luni in Singapore. "Singapore este...", a inceput sa spuna romanul care a ajuns in "minusculul" stat asiatic dupa patru ani petrecuti in Malta, luand o pauza lunga inaintea cuvantului care trebuie sa caracterizeze totul: "Unic", si a adaugat: "Superorganizare, daca te gandesti ca sunt peste 4 milioane de locuitori intr-un spatiu asa mic, curatenie, o tara multiculturala cu toleranta foarte mare pentru toate rasele, si, trebuie sa spun, cu clima constanta, temperaturi intre 25 si 32 de grade, cu ploi calde, bine venite". Romanul a strabatut mai bine de 10.000 de kilometri din Malta pana in Singapore fara sa treaca prin tara. "Am avut finala Cupei in Malta sambata, 20 mai, iar luni am luat-o pe traseul Tripoli - Dubai - Singapore. Dupa 24 de ore, am aterizat pe aeroportul din Singapore la ora 16.00, pentru ca numai dupa o ora sa fac primul antrenament. De fapt a fost mai mult o dezmortire", a povestit Dronca, adaugand: "Am plecat din Malta mai mult din cauza fiului meu. Acolo era mult nisip si facuse o alergie. Plus ca voiam de mult sa ajung in Asia. Probabil ca te intrebi de unde numele fiului meu Ra-Maar? "Ra", de la zeul soarelui egiptean, iar "Maar" de la mare. Pentru ca s-a nascut in Malta, o insula cu mult soare, am hotarat impreuna cu sotia mea, Carina, sa-l numim asa. Dar stai linistit, este roman cu acte in regula". Despre fotbal numai de bine: "Fiecare echipa are terenul ei, cu tribunele acoperite. Contractele sunt intre 25.000 si 75.000 de dolari. Toate salariile sunt intre aceste limite, federatia controland contractele. Primele sunt intre 500 si 1.200 de dolari. Eu zic ca sunt foarte bune. Mai am de stat aici inca doi ani, pentru ca o sa imi reinnoiesc contractul la finalul sezonului". Fotbalistul, care a refuzat o oferta facuta acum un an de UTA Arad, sustine ca nu sunt probleme de adaptare cu mancarea, pentru ca exista si sortimente europene. "Ei mananca aici foarte picant. Am norocul insa faptul ca pot gasi si mancare ca acasa. Oricum, aici este mai convenabil sa te duci la restaurant. Toata lumea munceste ca niste robotei si numai de stat la bucatarie nu mai au chef. Asa ca sunt toti prin restaurante sau fast-food-uri", a spus Dronca. Si o alta "ciudatenie": "Ca sa mergi pe strada cu autoturismul trebuie sa castigi o licitatie anuala facuta de Guvern. Apoi sa platesti in jurul a 30.000 de dolari o taxa. Dupa opt ani trebuie sa-ti vinzi masina la stat, pe un pret de nimic, si esti obligat sa participi la o noua licitatie. Asa au ales oficialii din Singapore sa lupte cu poluarea".
De la UTA la Woodlands
Fundasul Lucian Dronca, in varsta de 32 de ani, a activat in tara la UTA Arad si la Vointa Zimandul Nou. Fotbalistul a parasit Romania in favoarea Croatiei, unde a evoluat la o echipa din diviziile inferioare, Segesta, pentru ca in 2001 sa ajunga la clubul maltez, FC Birkirkara. Aici, jucatorul a evoluat patru sezoane, marcand pentru formatia sa 19 goluri, chiar daca juca pe post de aparator, majoritatea inscriindu-le din lovituri de pedeapsa. El a ajuns la FC Woodlands Wellington in acest an o data cu trecerea tehnicianului Karim Bencherifa din campionatul maltez in cel din Singapore. Echipa sa se afla pe locul 2, la patru puncte de ocupanta primei pozitii, in campionat urmand a se disputa inca sase etape, si s-a calificat in semifinalele Cupei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite