Românii visează la o medalie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi şi până pe 10 septembrie, la Belgrad au loc Campionatele Europene de polo, la care participă cele mai bune 12 echipe ale continentului. Printre acestea se află şi reprezentativa

De astăzi şi până pe 10 septembrie, la Belgrad au loc Campionatele Europene de polo, la care participă cele mai bune 12 echipe ale continentului. Printre acestea se află şi reprezentativa României, ai cărei jucători vor fi răsplătiţi cu prime cuprinse între 10.000 şi 20.000 de euro în cazul în care vor cuceri o medalie.
Antrenorul Vlad Hagiu are la dispoziţie 15 jucători, cei mai mulţi făcând parte şi din echipa care anul trecut, la Montreal, se clasau pe locul 6 la Mondiale, cea mai bună performanţă a poloului românesc din 1978 încoace. Cinci dintre tricolori evoluează în Italia şi trei în Spania. Este vorba despre Robert Dinu, Cosmin Radu, Andrei Buşilă, George Dunca şi Eduard Andrei, respectiv Kalman Kadar, Andrei Iosep şi Florin Bonca. Din campionatul intern au fost selecţionaţi şapte poloişti: Bertini Nenciu, George Georgescu, Alexandru Matei, Alexandru Ghiban (Steaua), Florin Muşat (Dinamo), Ramiro Georgescu (CSM Oradea) şi Tiberiu Negrean (Rapid).

Prime-record pentru un loc pe podium
În acest an, "tricolorii" s-au clasat pe locul 6 în Cupa Mondială, rezultat prin care şi-au asigurat calificarea la CM de anul viitor, şi au câştigat Turneul internaţional al României, disputat în această lună, la Bucureşti, fără să fi cunoscut înfrângerea. Toate aceste rezultate au dat încredere echipei, jucătorii visând chiar la o medalie. La fel gândeşte şi preşedintele federaţiei, George Gaiţă, care a promis prime-record în cazul unei clasări pe podium. Este vorba despre 20.000 de euro pentru medalia de aur, 15.000 de euro pentru argint şi 10.000 de euro pentru bronz. "Se simte o anumită presiune, pe care trebuie să o depăşim. Se vorbeşte despre medalie, dar e un obiectiv cam îndrăzneţ. şi eu mi-aş dori aşa ceva, dar, ţinând cont de ce condiţii avem în ţară, e un pic nerealist. Oricum, ne vom bate pentru victorie în fiecare meci, indiferent de numele adversarului", ne-a declarat Vlad Hagiu.
În ultimele zile, naţionala a participat la un stagiu de pregătire în Croaţia, alături de reprezentativa ţării-gazdă, cu care a disputat mai multe jocuri, unul chiar în apa mării. Echipa a ajuns la Belgrad marţi, unde a găsit o vreme urâtă, cu temperaturi sub 20 de grade.
La Europene, România face parte din Grupa A, alături de Rusia, Olanda, Spania, Slovacia şi Serbia. În Grupa B vor juca Croaţia, Ungaria, Grecia, Germania, Slovenia şi Italia. Primele trei clasate în fiecare grupă vor continua lupta pentru medalii, celelalte urmând să joace pentru locurile 9-12. Astăzi, la ora 11.00, "tricolorii" întâlnesc Spania, fostă dublă campioană a lumii, care porneşte cu prima şansă. Cum şi Serbia se anunţă greu de învins, rămâne ca România să câştige celelalte meciuri pentru a rămâne în cursa pentru podium.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite