"Românii n-au curaj şi ambiţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Ladislau Bölöni a făcut declaraţii surprinzătoare pentru revista "France Football". Fostul selecţioner al României, Ladislau Bölöni, a făcut o caracterizare a

Antrenorul Ladislau Bölöni a făcut declaraţii surprinzătoare pentru revista "France Football". Fostul selecţioner al României, Ladislau Bölöni, a făcut o caracterizare a echipei tricolore şi i-a avertizat de francezi că nu trebuie să subestimeze selecţionata lui Victor Piţurcă.

"Echipa română ştie să sufere, să aştepte, să se apere. Şi apoi, fie prin răutate, fie prin viclenie sau prin talent, ea este capabilă să iasă la joc, printr-o accelerare sau o lovitură liberă şi să aibă una sau două lovituri de geniu pentru a crea surpriza. România se află în poziţia care îi convine cel mai mult: cea de outsider.

României îi place să avanseze pe furiş. Dacă francezii dau dovadă de lipsă de conentrare sau de suficienţă, atunci sunt în pericol", a precizat Bölöni.

Pe lângă defecte, a găsit şi calităţi la români: "Poporul român nu este curajos şi este lipsit de ambiţie, deoarece a învăţat să se mulţumească cu puţin.

În schimb, este un popor abil, descurcăreţ, inventiv, care a fost obligat întotdeauna să găsească o soluţie pentru a se descurca şi a putea supravieţui. Are o mare capcitate de a suferi în tăcere, fără a se revolta.

Toate aceste caracteristici se găsesc în fotbalul nostru şi în jocul echipei naţionale", a mai subliniat Bölöni.

Declaraţiile lui Ladislau Bölöni au provocat stupoare în rândul conducătorilor fotbalului românesc.

Dragomir: "Nu credeam că e şovin"

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a criticat declaraţiile făcute de omul care a fost jucător în naţionala României în perioada 1974-1988 şi selecţioner (2000-2001). "Am rămas mut! Îl bănuiam de orice, dar nu de şovinism! Mai trebuia să spună că suntem şi cu izmenele în jos", a declarat Dragomir pentru fanatik.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite