Românii au luat argint la echipe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa masculină de gimnastică a României a ocupat locul al doilea în finala pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de la Volos (Grecia), nereuşind să-şi apere titlul continental

Reprezentativa masculină de gimnastică a României a ocupat locul al doilea în finala pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de la Volos (Grecia), nereuşind să-şi apere titlul continental pe care îl cucerise la ultimele două ediţii, în 2002 şi 2004.
Clasaţi de abia pe locul 7 în calificări, gimnaştii noştri au avut o evoluţie mult mai sigură, fără greşeli sau ratări majore, astfel încât au reuşit să adune cu 5 puncte mai mult decât în concursul de joi. România a totalizat 270,325 puncte, fiind devansată de Rusia, cu 272,225 puncte, medalia de bronz revenind Belarusului, cu 268,975 puncte. Rezultatul este meritoriu, în condiţiile în care echipa nu a mai putut conta de această dată pe Marius Urzică şi pe Ioan Suciu, amândoi retraşi din activitate, cărora nu este uşor să le găseşti înlocuitori. Greul a fost dus de Răzvan şelariu, singurul dintre tricolori care a făcut toate cele şase aparate, şi de Marian Drăgulescu, care a obţinut cea mai mare notă din întregul concurs la sărituri (16,725), aparat la care nu are încă rivali.
Românii au început concursul la sol, la fel ca ruşii, după prima rotaţie ei aflându-se pe locul al treilea al clasamentului, datorită în special lui Drăgulescu, care a primit nota 15,800. Au urmat calul cu mânere (Daniel Popescu a fost cel mai bun, cu 15,050) şi inelele (şelariu a primit 15,025), la care nu s-au obţinut note prea mari, astfel că la jumătatea întrecerii echipa noastră căzuse pe locul 7. Băieţii şi-au demonstrat însă calităţile la sărituri, unde Drăgulescu a fost excelent secundat de Alin Jivan (16,375) şi de şelariu (16,200). Cu un punctaj excelent (49,300), românii urcau pe primul loc în clasamentul provizoriu, pe care aveau să-l piardă în faţa ruşilor, la aparatul următor, paralelele. Practic, titlul s-a decis la ultima rotaţie, la care românii şi ruşii au evoluat la bară. Exerciţiile prezentate de Drăgulescu (15,000), şelariu (14,850) şi Flavius Koczi (14,650) au fost însă sub cele ale ex-sovieticilor, care au câştigat pe merit medalia de aur. "Am încercat să ne apărăm titlul, dar, din păcate, ne-am clasat pe locul al doilea. Trebuie să ne pregătim mai mult pentru următoarele Campionate Europene. De asemenea, trebuie să ne obişnuim cu noul cod de punctaj", a declarat după concurs vedeta echipei, Marian Drăgulescu.

Juniorii au rămas datori
În întrecerea juniorilor, reprezentanţii noştri nu au reuşit să cucerească nicio medalie. Echipa a ocupat locul 5, fiind întrecută chiar şi de Marea Britanie, iar la individual compus cel mai bun rezultat a fost obţinut de Cosmin Maliţa, clasat pe locul 7. În finalele pe aparate, disputate ieri dimineaţă, am avut reprezentanţi doar la cal cu mânere, la care Maliţa a fost al patrulea, iar Andrei Ursache a ocupat locul 6.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite