Romanii joaca la Helsinki cu gandul la Praga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa nationala a Romaniei intalneste, in aceasta dupa-amiaza, la Helsinki, selectionata Finlandei, in ultima partida pentru tricolori in aceasta campanie de calificare pentru Campionatul Mondial.

Echipa nationala a Romaniei intalneste, in aceasta dupa-amiaza, la Helsinki, selectionata Finlandei, in ultima partida pentru tricolori in aceasta campanie de calificare pentru Campionatul Mondial. Jucatorii lui Victor Piturca sunt optimisti in privinta rezultatului, singurele semne de ingrijorare venind dinspre Praga, acolo unde Cehia intalneste Olanda. O victorie a cehilor echivaleaza cu anularea oricarei sanse de calificare a Romaniei la Mondiale. Revenind la partida din Finlanda, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, nu mai crede in calificare, dar este in stare sa puna bani la bataie pe victoria tricolorilor. "Cred ca putem sa-i batem, desi imi este frica de Finlanda. Am sa pariez pe echipa Romaniei. Sunt insa realist si, chiar daca batem in Finlanda, spun ca este greu sa ne calificam. Dar mi-as dori din tot sufletul sa o facem. Sanse sunt putine", a declarat "Oracolul din Balcesti". Inaintea partidei de pe stadionul Olympic din Helsinki, selectionerul Victor Piturca are tot lotul valid si va aplica aceeasi asezare, 4-3-3, din partida cu Cehia. De partea cealalta, selectionerul finlandez, Jyrki Heliskoski, are mai multe batai de cap in ceea ce priveste alcatuirea primului "11". Pe langa indisponibilii Pasanen, Scheweleff si Tihinen s-au mai adaugat si Kallio si Riihilahti, indisponibili pentru partida de astazi". Astfel, selectionerul Heliskoski nu a stabilit inca titularii: "In acest moment, echipa de start pentru meciul cu Romania este ca un joc de puzzle. Nu am idee cum vom juca sambata!". Cu toate acestea, nordicii sunt optimisti inaintea meciului cu tricolorii. "Vom fi un adversar tare pentru Romania si Cehia. Incercam sa scoatem un rezultat cat mai bun in ultimele doua partide pe care le mai avem de disputat", a spus jucatorul finlandez Joonas Kolkka.

Federatia ceha face apel la suporteri sa evite manifestarile rasiste
Federatia de Fotbal din Cehia (CMFS) a lansat, joi, un apel la adresa suporterilor care vor asista la meciul Cehia-Olanda, programat, sambata, la Praga, in preliminariile CM-2006, cerandu-le sa nu aiba un comportament rasist in timpul partidei, informeaza AFP. "Le cerem spectatorilor sa se abtina de la orice manifestare rasista", se arata intr-un comunicat al CMFS, in care suporterii sunt avertizati in legatura cu sanctiunile disciplinare severe ce ar putea fi dictate impotriva organizatorilor meciului si a echipei nationale a Cehiei. Ca urmare a comportamentului rasist manifestat de o parte a publicului prezent la meciul dintre Sparta Praga si Ajax Amsterdam, disputat pe 14 septembrie, pe stadionul din Praga, in prima etapa a grupelor Ligii Campionilor, clubul ceh a fost sanctionat cu o amenda de 32.000 de euro si nu are dreptul sa vanda mai mult de 7.500 de bilete din totalul de 19.000 posibile pentru urmatorul meci de pe teren propriu, cu Arsenal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite