România, mai slabă decât Luxemburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi conducătorii Federaţiei Române de atletism spun că delegaţia noastră ş-a îndeplinit obiectivul prin cele două medalii de bronz câştigate la CE de la Goteborg, concursul din Suedia a

Deşi conducătorii Federaţiei Române de atletism spun că delegaţia noastră ş-a îndeplinit obiectivul prin cele două medalii de bronz câştigate la CE de la Goteborg, concursul din Suedia a adus delegaţiei noastre un foarte modest loc 28.
Dintre cei 27 de sportivi aliniaţi de FR de Atletism la startul întrecerii, doar 13 au prins finalele şi au fost obţinute doar două medalii, ambele de bronz, prin Marian Oprea, la triplusalt, şi Nicoleta Grasu, la aruncarea discului. Performanţa Nicoletei poate fi catalogată drept o surpriză, având în vedere că atleta a făcut o pauză de doi ani, după ce a născut un băieţel în 2003. Tot o surpriză plăcută a fost şi calificarea în finală, în premieră, a ştafetei masculine de 4x400 de metri. Lotul României a resimţit din plin lipsa medaliatelor olimpice Ionela Târlea şi Maria Cioncan, ambele fiind accidentate. În aceste condiţii, delegaţia ţării noastre a obţinut doar locul 28 la CE, cea mai slabă clasare a României în istoria competiţiei. Înaintea ţării noastre s-au clasat naţiuni pe care nu de mult le priveam de sus, precum Luxemburg, Israel sau Estonia. Cel mai prost loc ocupat la Europene data din 1994, atunci când atleţii români au obţinut doar locul 20, în timp ce clasarea cea mai bună s-a petrecut patru ani mai târziu, în 1998, România ocupând locul cinci.

"Atât putem"
Preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Atletism, fosta mare atletă Iolanda Balaş Soter, spune că se aştepta la o evoluţie modestă a sportivilor noştri. "Obiectivul a fost îndeplinit, întrucât acesta a fost de una-două medalii.
Având în vedere absenţele unor atlete de valoare precum Maria Cioncan sau Ionela Târlea, era de aşteptat o recoltă săracă", a precizat Iolanda Balaş Soter.

Vor trei medalii la CM de juniori
Obiectivul delegaţiei României la Campionatele Mondiale de atletism rezervate juniorilor, competiţie care începe astăzi, la Beijing, este câştigarea a două-trei medalii şi clasarea a încă patru sportivi în finale. Federaţia Română de Atletism a trimis în China o delegaţie formată din 21 de sportivi. Primul atlet român care va intra în concurs este Mihai Grasu, în calificări la aruncarea discului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite