România, în "grupa morţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Tricolorii vor da piept la Europenele de la anul cu Franţa, Olanda şi Italia. Echipa naţională de fotbal a primit cei mai dificili adversari posibili la Campionatul European din 2008,

>> Tricolorii vor da piept la Europenele de la anul cu Franţa, Olanda şi Italia.

Echipa naţională de fotbal a primit cei mai dificili adversari posibili la Campionatul European din 2008, găzduit de Austria şi Elveţia. Toate cele trei selecţionate au trofee europene în palmares, iar Italia este campioana mondială en-titre.

De ce le-a fost frică românilor nu au scăpat. Deşi oficialii şi jucătorii au declarat la unison că îşi doresc adversari puternici, distribuţia grupei a stupefiat pe toată lumea. "Nu îmi vine să cred. Asta e grupa morţii. E foarte greu să facem ceva cu echipele astea. E incredibil cât de ghinionişti suntem. Practic, nu mai am cuvinte", a declarat şeful LPF, Dumitru Dragomir.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, vede şi partea bună a lucurilor: "Mai greu decât atât nu se putea, dar nu cred că ar fi putut exista grupă mai frumoasă decât asta pentru noi. Ce fotbalist nu-şi doreşte să joace cu două campioane mondiale şi cu o campioană europeană?". Selecţionerul Victor Piţurcă spune că echipa sa poate da lovitura, dar poate şi dezamăgi: "România a demonstrat că poate să joace la acest nivel şi poate să învingă astfel de formaţii. Putem să ne calificăm, dar putem veni şi fără niciun punct", a spus Piţi, în timp ce directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a adăugat: "Dacă reuşim să ieşim din grupă, cred că suntem campioni europeni."

Vor juca în Elveţia

Sorţii au decis ca România să dispute meciurile din grupă în Elveţia. Tricolorii vor juca contra Franţei şi Italiei la Zurich şi cu Italia la Berna. Adversarele au palmaresuri impresionante. Italia este campioana mondială en-titre, Franţa a triumfat la Mondialele din 1998 şi la Europene în 2000, iar Olanda, pe care românii o vor întâlni a cincea oară în trei ani, a cucerit trofeul continental în 1988.

Programul tricolorilor în grupa C:
9 iunie, ora 19.00: ROMÂNIA-Franţa (Zurich)/
ora 21:45 Olanda-Italia (Berna)
13 iunie, ora 19.00: Italia-ROMÂNIA (Zurich)/
ora 21:45 Olanda-Franţa (Berna)
17 iunie, ora 21.45: Franţa-Italia (Zurich)/
ora 21:45 Olanda-ROMÂNIA (Berna)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite