România, în finala feminină pe echipe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa feminină a ţării noastre a ocupat locul 5 în calificările concursului pe echipe din cadrul Campionatelor Mondiale de la Aarhus (Danemarca), poziţie care îi asigură prezenţa în

Reprezentativa feminină a ţării noastre a ocupat locul 5 în calificările concursului pe echipe din cadrul Campionatelor Mondiale de la Aarhus (Danemarca), poziţie care îi asigură prezenţa în finala programată în această seară.

Potrivit tragerii la sorţi, echipa României a evoluat în prima zi a concursului, pe care a încheiat-o pe locul secund, cu un total de 232,600 puncte. Sportivele din SUA conduceau în clasamentul provizoriu, cu un punctaj excelent (243,325 puncte), acestea păstrându-şi poziţia fruntaşă şi după evoluţiile de ieri. În schimb, România a căzut pe locul 5, fiind depăşită de China (239,525 puncte), Ucraina (235,025 puncte) şi Rusia (234,800 puncte). Campioana europeană din acest an, Italia, a încheiat calificările doar pe locul 9, şi nu va participa la finală.
Nemulţumit de acest rezultat, antrenorul peninsularelor, Enrico Casella, a acuzat România că a fost avantajată de arbitri, iar site-ul sportitalia.com a notat: "România este o mare forţă în gimnastica artistică, dar acest lucru nu este un motiv pentru accederea în finală a unor echipe care nu merită acest lucru". Antrenorul Nicolae Forminte s-a declarat satisfăcut de evoluţia elevelor sale: "Fetele au reuşit să lucreze la un potenţial apropiat de maxim. Emoţiile s-au văzut la debutante, dar mergem înainte", a declarat tehnicianul, care a împlinit, ieri, 50 de ani. Acesta s-a şi decis asupra sportivelor care vor concura în finala de astăzi.
Astfel, Sandra Izbaşa şi Steliana Nistor vor evolua la toate cele patru aparate, Dana Druncea, la trei (sărituri, paralele şi sol), iar Cristina Chiric, la unul (bârnă). Pentru concursul individual compus, programat joi, s-au calificat cele mai bune 24 de gimnaste, dar nu mai mult de două din fiecare ţară, România urmând a fi reprezentată de Steliana Nistor şi Sandra Izbaşa. Ambele sportive sunt calificate şi în finalele pe aparate. Izbaşa va concura la sărituri, bârnă şi sol, iar Nistor, la paralele şi bârnă.
Despre evoluţia de până acum a sportivilor noştri, preşedintele federaţiei, Adrian Stoica, a declarat: "Suntem mulţumiţi de calificările obţinute, deşi trebuie să recunoaştem că şansele mai mari de medalii le vom avea în finalele pe aparate sau la individual compus. Pe echipe va fi greu să urcăm pe podium. Chiar dacă fetele au făcut mai multe greşeli decât băieţii, consider că au obţinut un rezultat foarte bun calificându-se în finala pe echipe de pe locul 5".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite