România - India se va decide la "simplu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Crivoi şi Victor Hănescu vor deschide astăzi balul în partida cu India. Echipa României este obligată să câştige în faţa asiaticilor pentru a rămâne în Grupa

Victor Crivoi şi Victor Hănescu vor deschide astăzi balul în partida cu India. Echipa României este obligată să câştige în faţa asiaticilor pentru a rămâne în Grupa Mondială

Echipa de tenis a României debutează astăzi în faţa Indiei, într-un meci din cadrul Cupei Davis. Ai noştri sunt favoriţi la simplu, iar oaspeţii, la dublu.

Confruntarea dintre România şi India, de la Arenele BNR din Bucureşti, va decide cine va continua să evolueze în prima serie valorică, aşa-numita Grupă Mondială. Se vor disputa cinci partide, dintre care patru de simplu şi una singură la dublu. Regula este simplă: echipa care se va impune în trei întâlniri este câştigătoarea meciului şi, automat, se menţine în Grupa Mondială.

Biletele pentru acest meci costă 100.000 de lei vechi (10 lei noi) pentru fiecare din cele trei zile ale întâlnirii. Selecţionata ţării noastre este alcătuită din patru jucători.

Antrenorul Adrian Marcu a optat în acest sens pentru Victor Hănescu, Adrian Cruciat, Victor Crivoi şi Horia Tecău. În discuţii au mai fost Florin Mergea, Dacian Crăciun, Marius Copil şi Alexandru Luncanu, numai că ultimii trei au fost consideraţi neexperimentaţi pentru o confruntare de o asemenea miză.

Partidele de simplu din această întâlnire sunt programate astăzi şi poimâine, de la ora 12.00, iar cea de la dublu se va disputa mâine, de la 14.00. "E un avantaj că jucăm pe zgură pentru că, dacă jucam la ei, o făceam pe iarbă. Chiar dacă sunt clasaţi în spatele nostru, trebuie să fim atenţi. Din păcate, părţile frumoase se termină", a afirmat antrenorul României, Adrian Marcu.

Tehnicianul a adăugat că echipa noastră are şi un handicap, anume faptul că Adrian Pavel este indisponibil din cauza unei accidentări.

Crivoi debutează cu Parkas Armitraj

Meciul de debut al întâlnirii România - India se va disputa între Victor Crivoi şi Parkas Armitraj. Tot astăzi se vor confrunta şi cei mai buni jucători ai celor două echipe, Victor Hănescu şi Somdev Devvarman. Mâine se vor întâlni, la dublu, cuplul Adrian Cruciat - Horia Tecău cu indienii Leander Paes şi Mahesh Bhupathi. În fine, poimâine sunt programate partidele Victor Hănescu - Parkas Armitraj şi Victor Crivoi - Somdev Devvarman.
Cel mai bine clasat jucător indian, Somdev Devvarman, s-a arătat mulţumit de condiţiile găsite în România.

"Suntem de mai multe săptămâni aici, iar România e o ţară excepţională. Nu avem probleme cu zgura, avem experienţă pe această suprafaţă", a precizat Devvarman. Indienii au declarat, la unison, că au venit la Bucureşti doar cu gândul victoriei.

CUPA DAVIS România - India

Astăzi, ora 12.00
Victor Crivoi - Parkas Armitraj
Victor Hănescu - Somdev Devvarman
Mâine, ora 14.00
Adrian Cruciat/Horia Tecău - Leander Paes/Mahesh Bhupathi
Duminică, ora 12.00
Victor Hănescu - Parkas Armitraj
Victor Crivoi - Somdev Devvarman

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite