România Coreea de Sud, în barajul pentru Grupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de Cupa Davis a României va întâlni Coreea de Sud în barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială. Partida, care se va desfăşura în ţara noastră, se va disputa în perioada 22-24

Echipa de Cupa Davis a României va întâlni Coreea de Sud în barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială. Partida, care se va desfăşura în ţara noastră, se va disputa în perioada 22-24 septembrie 2006.
România a avut noroc, ieri, la tragerea la sorţi desfăşurată la Londra, în urma căreia şi-a aflat adversara din meciul de baraj: Coreea de Sud. Cum cele două formaţii nu s-au mai întâlnit până acum, prin tragere la sorţi a fost desemnată şi echipa-gazdă, iar noi am avut câştig de cauză, astfel că Pavel şi Hănescu vor evolua acasă, în luna septembrie. Chiar dacă România a fost cap de serie, fiind pe locul 13 mondial, am fi putut întâlni adversari mult mai puternici, precum Cehia, Italia sau Brazilia. "Cred că am picat bine. Deocamdată, nici nu ştiu ce jucători au pentru Cupa Davis. Dacă jucăm acasă, sunt şanse foarte mari să rămânem în Grupa Mondială", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ilie Năstase.
De aceeaşi părere a fost şi Firicel Tomai, antrenorul lui Victor Hănescu. "Sincer, nu ştiu ce jucători au. Am auzit de Hyung-Taik Lee. Din câte îmi aduc aminte, juca bine pe hard, dar de doi ani nu se mai regăseşte. România se bucură de foarte mult noroc", a comentat şi Firicel Tomai. Antrenorul echipei de Cupa Davis a ţării noastre, Florin Segărceanu, spune că adversarul este foarte accesibil. "Este greu de crezut că puteam întâlni un adversar mai accesibil decât Coreea de Sud. Foarte important este şi că jucăm pe teren propriu, ceea ce ne şi doream. Vom juca pe zgură, iar cel mai bun jucător de la ei, Lee, este specialist pe suprafaţă rapidă", a declarat Segărceanu, care a adăugat că nu şi-ar fi dorit ca România să cadă cu Cehia sau cu o echipă din America de Sud. Nu numai oficialii FRT s-a arătat mulţumiţi de tragerea la sorţi, ci şi jucătorii români. "Mai bine de atât nu se putea. Să te întâlneşti acasă, pe zgură, cu Coreea de Sud, care joacă aproape numai pe suprafeţe rapide, este foarte bine. În mod normal, nu ar trebui să avem probleme", a precizat "Cneazul".

Victorii româneşti în duelurile directe
Lee este singurul jucător cu care românii au dat piept până acum. Victor Hănescu a jucat o singură dată împotriva coreeanului, în 2002, la Ljubljana, şi s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 4-6, 6-4. În schimb, Pavel s-a întâlnit de două ori cu Lee, în 2004, impunându-se de fiecare dată. La US Open, "Cneazul" a câştigat în cinci seturi, 6-4, 6-2, 1-6, 1-6, 6-4, iar în finala turneului din Mauritius s-a impus în doar două seturi, scor 6-3, 6-1. Răzvan Sabău nu l-a întâlnit niciodată pe cel mai bun jucător coreean.

Lee, cel mai puternic adversar
Coreea de Sud a jucat, pentru prima oară, în Cupa Davis în anul 1959, iar în cele 83 de partide disputate a înregistrat 36 de victorii şi 47 de înfrângeri. În momentul de faţă, Coreea de Sud se află pe locul 22 în clasamentul competiţiei. Pentru a ajunge să dispute meciul de baraj contra României, coreenii au învins India, cu 4-1, şi Taiwanul, cu acelaşi scor. Cel mai bun jucător este Hyung-Taik Lee, care ocupă locul 108 în clasamentul ATP. Acesta a intrat în circuitul profesionist în 1995, a câştigat un singur turneu de tenis şi a strâns, din premii, aproximativ 1.500.000 de dolari. Cea mai înaltă poziţie ocupată de Lee a fost 52, în luna martie 2003. Din lotul Coreei de Sud mai fac parte Oh-Hee Kwon, locul 296 ATP, Hee-Seok Chung, locul 674 ATP şi Woong-Sun Jun, locul 548 ATP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite