Români, în Raliul Dakar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul Gabi Nicolae crede că este o performanţă dacă reuşeşte să încheie competiţia în cursa auto La trei ani de când primul român, Romeo Dunca, a participat în Raliul

Pilotul Gabi Nicolae crede că este o performanţă dacă reuşeşte să încheie competiţia în cursa auto

La trei ani de când primul român, Romeo Dunca, a participat în Raliul Paris-Dakar la clasa moto, România înregistrează o nouă premieră. Gabi Nicolae, pilot, şi Liviu Stan, navigator, vor forma primul echipaj integral românesc care va lua startul la clasa auto.

"Noi sperăm să ajungem la finişul Raliului Dakar, ar fi o performanţă şi asta ne propunem, dar nu suntem ferm convinşi că o să şi reuşim. Din păcate, este cea mai dură ediţie a Raliului Dakar din ultimii 10 ani, ca număr de kilometri în probe speciale şi ca zone traversate. Vor fi nouă etape numai în Mauritania, numai cu nisip, faţă de restul ediţiilor când au fost 60 la sută nisip şi 40 la sută alte suprafeţe", a declarat Gabi Nicolae.

Asistenţa tehnică în timpul cursei va fi acordată de un camion, care va merge pe urmele maşinii din cursă, în timp ce a doua maşină va remedia problemele după încheierea etapei din fiecare zi. Cursa va începe pe data de 5 ianuarie şi se va încheia pe 20 ianuarie, piloţii urmând să parcurgă 6.000 de kilometri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite