Roger Federer, la al şaptelea titlu de Grand Slam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roger Federer a câştigat primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, după ce a trecut, în finală, de cipriotul Marcos Baghdatis, în patru seturi, 5-7, 7-5, 6-0, 6-2. Elveţianul a

Roger Federer a câştigat primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, după ce a trecut, în finală, de cipriotul Marcos Baghdatis, în patru seturi, 5-7, 7-5, 6-0, 6-2.
Elveţianul a obţinut al doilea trofeu la Australian Open, după cel din 2004. Anul trecut, el a pierdut în semifinale, în faţa viitorului câştigător, rusul Marat Safin. Actualul lider mondial a devenit primul jucător de tenis, după Pete Sampras, care reuşeşte că câştige trei turnee de Grand Slam consecutiv, după ce, anul trecut, s-a impus la Wimblendon şi US Open. În plus, elveţianul de 24 de ani s-a alăturat lui John McEnroe, John Newcombe şi Mats Wilander în topul tenismenilor care au adunat şapte titluri de Grand Slam. Pentru victoria de ieri, Federer a încasat un cec în valoare de 1.200.000 de dolari în timp ce învinsul său a primit aproximativ 600.000 de dolari. "E un vis din care abia m-am trezit. Am avut două săptămâni grozave. Am jucat finala pe care însă am pierdut-o, dar am avut două săptămâni foarte bune. Vreau să le mulţumesc fanilor care au fost alături de mine în această perioadă. Acum o să mă duc acasă, în Cipru", a spus Baghdatis, care va urca de pe locul 54 ATP până pe poziţia a 26-a. Marcos a fost susţinut din tribune şi de către unul dintre fraţii săi, Marinos, care a sosit cu un avion pus la dispoziţie de federaţia de specialitate din Cipru.
În ceea ce-l priveşte pe Federer, acesta a început să plângă atunci când a trebuit să-şi rostească discursul. "Nu ştiu ce să spun. Am mai avut probleme cu discursurile, dar acum îmi este cu adevărat greu. În primul rând, vreau să-l felicit pe Marcos, care a avut un parcurs senzaţional aici. De asemenea, vreau să le mai mulţumesc şi suporterilor, care au creat o atmosferă frumoasă", a declarat şi Federer.

Mauresmo s-a impus la feminin, după abandonul lui Henin
Jucătoarea franceză de tenis Amelie Mauresmo a câştigat, sâmbată, proba feminină de la Australian Open, după ce adversara sa din finală, belgianca Justine Henin-Hardenne, a abandonat în setul doi, când era condusă cu scorul de 2-0. "Vineri noaptea m-am trezit la ora 3.30 şi îmi era atât de rău de la stomac încât îmi venea să plâng. Nu mi s-a mai întâmplat în viaţa mea să-mi fie atât de rău. În cele din urmă mi-am revenit, dar nu prea am putut să dorm", a explicat Henin, care a menţionat că durerea ar fi putut fi provocată de faptul că a dublat doza de medicamente antiinflamatorii pe care o lua pentru o durere la umăr. Mauresmo, cap de serie numărul 3, îşi adjudecase primul set cu scorul de 6-1, şi, în urma victoriei de sâmbătă, şi-a trecut în palmares primul titlu de Grand Slam din carieră.

Fraţii Bob şi Mike Bryan, învingători la dublu
Fraţii gemeni americani Bob şi Mike Bryan, capi de serie numărul 1, au câştigat primul lor titlu la dublu la Australian Open. Bob şi Mike i-au învins, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4 pe indianul Leander Paes şi cehul Martin Damm, capi de serie numărul 7. Fraţii Bryan au obţinut, astfel, a treia victorie la un turneu important, după cele de la Roland-Garros (2003) şi US Open (2005).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite