Revoluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Sepp Blater vrea ca echipele să-şi schimbe antrenorii doar în perioadele de transferări. Concedierile tehnicienilor din Europa, petrecute în orice moment al anului, nu sunt pe placul

>> Sepp Blater vrea ca echipele să-şi schimbe antrenorii doar în perioadele de transferări.

Concedierile tehnicienilor din Europa, petrecute în orice moment al anului, nu sunt pe placul şefului Federaţiei Internaţionale de Fotbal. Sepp Blatter (foto) este de părere că antrenorii trebuie să aibă acelaşi statut ca şi jucătorii, adică să nu poată semna cu altă echipă în plin sezon.

Ultimele schimbări de antrenori din fotbalul mare i-au convins pe conducătorii fotbalului modial să ia măsuri. Formaţia engleză Tottenham l-a dat afară pe olandezul Martin Jol pentru a-i face loc lui Juande Ramos, iar Valencia l-a concediat pe Quique Sanchez Flores şi l-a numit pe Ronald Koeman, antrenorul lui PSV Eindhoven.

"Vom încerca să extindem regula valabilă pentru jucători şi la antrenori", a spus Sepp Blatter când a fost întrebat ce părere are despre schimbările amintite. Blatter va propune această măsură la următorul congres FIFA. Şeful UEFA, Michel Paltini, încearcă şi el să revoluţioneze fotbalul, insistând pentru sistemul cu cinci arbitri la o partidă de fotbal.

"Internaţional Board este împotriva arbitrajului video, la fel ca mine. Arbitrajul în trei este depăşit. Trebuie să se testeze alte lucruri pentru a se ajunge să se facă mai puţine greşeli", a spus Platini care doreşte să introducă încă doi asistenţi.

De asemenea, în luna decembrie, la Campionatul Mondial al Cluburilor va fi testată mingea inteligentă, dotată cu un cip, pentru a se stabili cu precizie dacă trece sau nu linia porţii.

Măsura pe cale de a fi adoptată de FIFA ar fi o lovitură grea pentru conducătorii din Liga I care s-au obişnuit să schimbe tehnicienii după bunul plac. Astfel, în cele 14 etape scurse până acum în Liga I, au fost schimbaţi nu mai puţin de 10 tehnicieni. Recordul este deţinut de Steaua şi Universitatea Craiova care a avut fiecare câte trei tehnicieni pe bancă în acest sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite