Revoltă la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de fani din galeria FC Timişoara au blocat ieri traficul în semn de protest faţă de hotărârea Federaţiei Române de Fotbal de a depuncta echipa de pe Bega Demonstraţia fanilor s-a

Sute de fani din galeria FC Timişoara au blocat ieri traficul în semn de protest faţă de hotărârea Federaţiei Române de Fotbal de a depuncta echipa de pe Bega

Demonstraţia fanilor s-a lăsat cu maşini lovite de pietre, cu trecători intoxicaţi de gaze lacrimogene şi jandarmi răniţi.

Aproape o mie de suporteri s-au adunat pe Calea Lugojului, o arteră principală de acces în Timişoara, şi au început să protesteze în stradă. Traficul a fost blocat aproape o oră pentru că tinerii s-au întâlnit în mijlocul unei intersecţii unde s-au aşezat şi pe jos pentru ca jandarmii să nu-i poată despărţi.

Poliţia Rutieră Timiş şi Jandarmeria au intervenit în forţă pentru a potoli grupul imens de suporteri. Aceştia au început să arunce cu pietre în jandarmi sau cu alte obiecte, lovind şi câteva maşini parcate în zonă.

Suporterii se simt nedreptăţiţi

Serviciul de Ambulanţă a fost solicitat de două ori, iar dispeceratul a avut mai multe maşini pregătite. "Unul dintre suporteri s-a simţit rău de la gazul lacrimogen, la fel şi o femeie de pe trotuar", a spus medicul de la Ambulanţă, Mariana Oprea.

În cele din urmă, fanii flancaţi de forţe de ordine, au plecat spre centrul Timişoarei unde au continuat protestul. "Considerăm că s-a făcut o nedreptate. FRF ar trebui să ne ajute în conflictul cu Zambon, nu să ne pună piedici", a declarat Flavius Popescu, suporter FC Timişoara.

Iancu renunţă la echipă

Reacţia preşedintelui Marian Iancu la vestea că echipa sa a fost depunctată de Federaţia Română de Fotbal cu şase puncte a fost radicală. "Este opera lui Mircea Sandu, el este în spatele lui Zambon.

El îl acoperă pe Kassai, omul care a emis falsurile pentru Zambon, iar dacă se întâmplă acest lucru, deşi ne-am îndeplinit toate obligaţiile, noi, BkP, ne retragem. Este imposibil să te lupţi cu un sistem mafiot, pus la punct şi condus de Mircea Sandu", spunea patronul alb-violeţilor într-un comunicat emis la aflarea veştilor.

Ieri, însă, FRF a confirmat penalizarea de 6 puncte, iar Iancu a explodat. "Noi nu mai facem parte din cei ce finanţează fotbalul. Ne-am retras definitiv şi nu vom mai schimba nimic. Această decizie de la FIFA este falsificată şi este făcută cu siguranţă de un escroc de la federaţia internaţională, care este acoperit de Mircea Sandu. FC Timişoara nu mai există! Este închisă şi nu va mai activa în fotbal!", a răbufnit Iancu.

Luptă crâncenă cu Zambon

Războiul dintre timişoreni şi Claudio Zambon a ajuns la cel mai dureros episod pentru alb-violeţi. FIFA a cerut FRF să penalizeze gruparea bănăţeană pentru nerespectarea deciziilor sale. FRF s-a conformat şi a anunţat, ieri, că FC Timişoara va fi depunctată, urmând ca astăzi modificarea să fie operată oficial în clasament.

Nemulţumirea forului mondial se leagă de faptul că timişorenii nu au schimbat şi culorile echipei, pe lângă nume. Oficialii bănăţeni blamează FRF care, când a fost anunţată despre schimbările operate, nu a semnalat nicio neregulă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite