Revanşa provinciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> CFR Cluj este prima campioană de toamnă din afara Bucureştiului, după 16 ani. Ultima echipă care se poate lăuda cu aşa ceva este Universitatea Craiova. CFR Cluj, echipa care în 2002 se

>> CFR Cluj este prima campioană de toamnă din afara Bucureştiului, după 16 ani. Ultima echipă care se poate lăuda cu aşa ceva este Universitatea Craiova.

CFR Cluj, echipa care în 2002 se zbătea undeva în Liga a III-a, are destule motive de bucurie după prima parte a sezonului actual. Mai mult, ardelenii nu au cunoscut înfrângerea şi nici nu se gândesc că ar putea rata la vară titlul de campioană.

Tehnicianul formaţiei din Gruia este foarte fericit, dar recunoaşte că supremaţia elevilor săi a fost influenţată şi de instabilitatea celorlalţi adversari.

În vara acestui an, când conducătorii clubului din Gruia au spus că vor să câştige campionatul, aproape nimeni nu i-a luat în serios. Mai mult, Iuliu Mureşan, preşedintele "feroviarilor", a promis că echipa sa va juca şi în grupele Ligii Campionilor, competiţie pe care vrea să o câştige peste cinci ani.

Dacă în privinţa ultimei dorinţe sunt şanse reduse de realizare, în schimb, ardelenii au dovedit, momentan, că sunt cei mai buni şi că merită să ocupe prima poziţie a clasamentului. "A fost un tur foarte bun, fără niciun meci pierdut. Nu mi s-a întâmplat asta niciodată în 14 ani.

Din vară, eu am presupus că am o echipă foarte bună, dar nu mă aşteptam la această diferenţă de puncte", a spus Ioan Andone, tehnicianul clujenilor. El a avut însă puterea să recunoască faptul că echipa clujeană a profitat şi de o anumită conjunctură: "Cred că de <> este şi instabilitatea celorlalte cluburi".

De-a lungul istoriei campionatului intern, doar de 11 ori s-a întâmplat ca o echipă din provincie care s-a aflat pe primul loc la finalul turului să câştige şi campionatul la final (ex. Ripensia - 1934/1935, Flamura Roşie Arad - 1950 şi 1954, FC Argeş - 1978/1979 sau Universitatea Craiova - 1980/1981 şi 1990/1991).

În 1998, Oţelul a terminat prima turul, dar Steaua, cu trei puncte în urmă, avea două meciuri restante pe care le-a jucat în primăvara anului viitor. Roş-albaştrii le-au câştigat, astfel că performanţa gălăţenilor n-a fost luată în calcul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite