Returul Diviziei A s-a amânat cu o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

LPF amânarea cu o săptămână a returului. Clubul Dinamo a fost primul care a solicitat, marţi după-amiază, amânarea începerii returului. "Dinamo a solicitat amânarea începerii returului,

LPF amânarea cu o săptămână a returului. Clubul Dinamo a fost primul care a solicitat, marţi după-amiază, amânarea începerii returului. "Dinamo a solicitat amânarea începerii returului, deoarece viscoleşte şi terenul este impracticabil. Să vedem… Liga nu are alte date libere pentru disputarea etapei, pentru că FIFA ne-a transmis să terminăm campionatul pe 20 mai", a declarat directorul sportiv al alb-roşilor, Constantin Dănilescu. Chiar dacă marţi singurele oraşe afectate erau Bucureştiul şi Constanţa, meteorologii au avertizat că, în zilele următoare, vor cădea ninsori abundente şi se aşteaptă ca, sâmbătă şi duminică, vremea să fie rea în toată ţara. Prin urmare, Comitetul de Urgenţă al Ligii Profesioniste de Fotbal, întrunit ieri în jurul orei 10, a hotărât să întârzie startul returului Diviziei A. Conform vicepreşedintelui LPF Alexandru Boc, fiecare etapă va fi decalată cu o săptămână faţă de programul iniţial, iar perioada de transferări se va prelungi până cu 48 de ore înainte de disputarea primului meci din retur al fiecărei echipe. De asemenea, Comitetul de Urgenţă al FRF a decis amânarea returului din Diviziile B şi C până pe 11, respectiv 17 martie.
"Poate ne mai rupeam vreo doi jucători"
Cele două echipe angrenate în cupele europene, Steaua şi Rapid, sunt cele mai interesate de amânarea campionatului. Pentru roş-albaştri, chiar dacă disputarea primei etape a returului ar fi fost un antrenament util înaintea partidei cu Betis Sevilla, starea proastă a terenurilor ar fi putut umple infirmeria campionilor. "E şi bine, e şi rău că s-a amânat. Totuşi, în condiţiile astea ne puteam alege cu încă vreo doi jucători accidentaţi, că şi aşa stăm destul de prost la capitolul acesta", a declarat preşedintele Stelei, Marius Lăcătuş. Roş-albaştrii au fost nevoiţi să-şi anuleze antrenamentul de ieri dimineaţa, din cauza zăpezii. De partea cealaltă, rapidiştii nu sunt prea mulţumiţi de amânarea returului: "ţinând cont că noi aveam un gazon bun, cred că era mai bine să avem un meci în plus în picioare înaintea partidei tur cu Hamburg. Chiar dacă Poli Iaşi nu a solicitat LPF amânarea returului, tehnicianul Ionuţ Popa se bucură că s-a luat această decizie:
"Noi nu am apucat să cerem amânarea returului pentru că, până aseară (n.r. - marţi seară), în Iaşi nu a nins, dar de atunci ninge în continuu. Nu avea rost să înotăm prin zăpadă. Chiar dacă s-ar fi reuşit degajarea terenului de zăpadă, oricum, numai fotbal nu s-ar fi jucat", a spus Ionuţ Popa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite