Reţeta insuccesului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În loc ca arena "Dan Păltinişanu" să fie umplută până la refuz, într-un oraş în care fotbalul este ridicat la rang de religie, oficialii FRF au vrut să facă profit şi au avut parte de

În loc ca arena "Dan Păltinişanu" să fie umplută până la refuz, într-un oraş în care fotbalul este ridicat la rang de religie, oficialii FRF au vrut să facă profit şi au avut parte de un stadion aproape jumătate gol

După preţul stabilit pentru bilete la meciul de aseară, dintre Romînia şi Slovenia, probabil doar oficialii FRF au crezut că tribunele arenei "Dan Păltinişanu" se vor umple, iar atmosfera va fi una incendiară. De fapt, vorba unui vechi proverb românesc, federalii au cules ce au semănat. În afara celor două peluze care s-au umplut, şi unde, de altfel, biletele au fost cele mai ieftine, în rest, tribunele erau destul de golaşe, numărul total al fanilor situându-se undeva în jur de 17.000.

Victoria de la Celje, dar şi valoarea scăzută a adversarului au reprezentat coordonate destul de puternice pentru ca atmosfera din Timişoara să nu fie una dedicată fotbalului în cele patru zile în care naţionala a stat în oraşul de pe Bega, cu excepţia vizitelor pe care tricolorii le-au făcut prin oraş. Ieri, răzleţ puteai zări pe străzile oraşului fani ai echipei naţionale. Doar în jurul stadionului, şi abia de după-amiază, realizai că acolo va juca echipa naţională. Stadionul a început să fie populat cam cu 90 de minute înainte de startul partidei şi să se manifeste cu puţin înainte de ora 21.00. Spectatorii aflaţi la peluza dinspre tabelă au explodat când la încălzire a intrat Contra. Acesta a fost aplaudat minute în şir, scandându-se "Contra e din Timişoara". Atmosfera s-a încins cu adevărat abia când pe teren şi-au făcut apariţia fotbaliştii. "România, România ole, ole, ole" se putea auzi dintr-un singur cor. N-a lipsit nici coregrafia, chiar dacă nu a fost una spectaculoasă. Susţinătorii de la tribuna a II-a au avut foi în culorile tricolorului. Ca la marile meciuri internaţionale, imnul de stat al ţării noastre a fost interpretat de un solist, tenorul timişorean Cristian Bălăşescu, în timp ce imnul solvenilor a fost cântat de Laza Cnejevici şi Desanca Lalici, interpreţi din Banat de muzică populară, o iniţiativă care nu mai avusese loc de mult timp prin România.

Deşi, iniţial, oficialii federaţiei slovene au dat înapoi cele 900 de bilete rezervate oaspeţilor de la peluza a II-a, totuşi, la meci au ajuns şi câţiva susţinători ai elevilor lui Matjaz. Cei 18 sloveni au stat undeva la tribuna zero şi şi-au susţinut mai tot timpul favoriţii, fără a fi incomodaţi de fluierăturile şi huiduielile asistenţei. De mai multe ori pe durata partidei, galeria naţionalei şi-a vărsat năduful pe conducerea federaţiei. "FRF, m..e FRF" plus diverse astfel de "urări" la adresa lui Dragomir şi Lupescu s-au auzit de mai multe ori. Nici preşedintele FRF nu a scăpat de furia fanilor: "Mircea Sandu eşti o mizerie!" Aceste scandări au fost amestecate cu cele de susţinere la adresa elevilor lui Piţurcă pînă la finalul întâlnirii.

Bişniţarii au luat plasă

Pentru că din cauza preţului piperat, biletele nu s-au vândut în întregime la casele specializate ale arenei, bişniţarii au avut şi ei de suferit. Cu 90 de minute înainte de startul partidei, doritorii mai puteau achiziţiona tichete la preţul oficial. În aceste condiţii, aceştia nu au avut ce face şi s-au reprofilat rapid, în speranţa că măcar vor mai recupera din investiţie, căci de profit nu mai putea fi vorba. Astfel, un tichet la tribuna 0, care oficial a costat 200 de lei, era vândut ieri cu doar 80, în timp ce biletele de la peluze erau comercializate la preţ oficial, adică 25 de lei!

Băsescu a nimerit scorul exact: 2-0

Aşa cum a promis, şeful statului, Traian Băsescu, a venit aseară la Timişoara pentru a susţine pe viu echipa naţională. Băsescu era foarte optimist înainte de startul întâlnirii. "Vom bate cu 2-0, pentru că suntem mai buni ca ei", ne-a spus Băsescu. Mai mult, acesta era convins că Adrian Mutu va fi eroul tricolorilor, fiind sigur că "Briliantul" va marca şi un gol contra Sloveniei. "România a demonstrat că are valoare şi că i-a venit momentul să mergă din nou la un turneu final". Preşedintele a preferat să urmărească meciul din tribuna oficială a stadionului, şi nu din lojă, pentru a simţi mai bine atmosfera partidei.

Iftimoaie, şoferul lui Nicu Gheară

Meciul a trezit un deosebit interes doar în rândul personalităţilor de tot soiul. Pe lângă figurile obişnuite, l-am remarcat şi pe controversatul Nicu Gheară, care a fost şi în Slovenia, sosit la stadion într-un Bentlley, pe post de şofer fiind campionul K1, Ionuţ Iftimoaie. Încadrat de mai mulţi bodyguarzi, ca într-o secvenţă dintr-un film cu mafia siciliană, Gheară, însoţit de familie, a pătruns imediat în tribune, unde a ocupat un loc la tribuna oficială.

Grupa G

S-au disputat ieri

România - Slovenia 2-0
Luxemburg - Albania 0-3
Bulgaria - Belarus 2-1
Olanda a stat

Clasament

1. România 7 5 2 0 14-4 17p
2. Bulgaria 7 4 3 0 11-4 15p
3. Olanda 6 4 2 0 8-2 14p
4. Albania 7 2 3 2 8-6 9p
5. Belarus 7 2 1 4 10-15 7p
6. Slovenia 7 1 1 5 5-12 4p
7. Luxemburg 7 0 0 7 1-14 0p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite