"Reşiţa, casa mea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interul stânga al celor de la UCM, sârbul Bojan Butulija, spune că a refuzat oferte din Spania şi Germania pentru a juca în România. Handbalistul a promis că va mai juca un an pentru

Interul stânga al celor de la UCM, sârbul Bojan Butulija, spune că a refuzat oferte din Spania şi Germania pentru a juca în România. Handbalistul a promis că va mai juca un an pentru bănăţeni

La prima vedere, succesul reşiţenilor în Cupa Challenge este o surpriză. În fapt, sub bagheta tehnicianului Aihan Omer s-a dezvoltat o echipă puternică, formată din handbalişti de valoare. Sârbul Butulija şi românul Tucanu sunt, spre exemplu, doi dintre sportivii de bază ai UCM. Expediat pe uşa din dos de HCM Constanţa, în vara lui 2006, Butulija (27 de ani) şi-a demonstrat la Reşiţa adevărata valoare.

Bojan Butulija este unul dintre jucătorii de marcă din Liga Naţională de handbal masculin. După o experienţă nefericită la HCM, pentru care nu a apucat să joace decât o jumătate de sezon din pricina unei accidentări la umăr, care l-a ţinut departe de sală mai bine de şase luni, interul stânga a ales să plece în vara anului trecut la UCM. De fapt, sosirea lui a coincis cu aceea a antrenorului Aihan Omer. "Cei de la Constanţa nu mai doreau să continuăm colaborarea fiind îngrijoraţi de accidentarea mea. Atunci am vorbit cu Aihan Omer, care a avut încredere în mine şi am hotărât să vin aici", spune jucătorul sârb.

Pe de altă parte, faptul că Reşiţa este în vestul României a contat enorm în alegerea făcută de handbalist. Jucătorul are familia la Belgrad, iar distanţa scurtă până acasă a fost factorul determinant pentru alegerea oraşului bănăţean. "Am avut oferte din Spania şi Germania, dar nu vreau să plec de aici. În plus, fac două ore cu maşina până acasă la Belgrad. Aşa ajung repede să-mi văd familia. Rămân la UCM până în vara lui 2008", ne-a spus jucătorul. Butulija s-a acomodat în România. A învăţat destul de repede limba şi a asimilat rapid şi muzica de pe plaiurile mioritice, declarându-se fan Guţă.

"Turcul" Omer, cu origini de tătar, român

Cel mai în vogă antrenor din handbalul masculin românesc (campion naţional cu Minaur,
HCM Constanţa şi Fibrex Săvineşti), Aihan Omer (foto), are origini de tătar, în ciuda faptului că porecla lui este "Turcul". "Eu sunt născut la Constanţa, deci sunt cetăţean român. Strămoşii mei au fost însă tătari, dar mulţi îmi zic <> , pentru că nu fac diferenţa între cele două popoare.

Dar deja m-am obişnuit cu asta. Asta să fie problema mea şi să am tot aşa performanţe",
se amuză Omer.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite