Renault a făcut legea la Sepang

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele Premiu al Malaysiei, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, disputat ieri pe circuitul de la Sepang, în apropiere de Kuala Lumpur, a fost dominat de piloţii echipei Renault, care

Marele Premiu al Malaysiei, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, disputat ieri pe circuitul de la Sepang, în apropiere de Kuala Lumpur, a fost dominat de piloţii echipei Renault, care au ocupat primele două locuri prin Giancarlo Fisichella şi Fernando Alonso.
Italianul, plecat din pole-position, a dominat autoritar cursa, reuşind să acopere cele 56 de tururi a 5,543 km în 1h30:40,529, cu o medie de 205,397 km/oră. Alonso, învingătorul de anul trecut, aflat pe poziţia a şaptea pe grila de demaraj, a avut un start fulminant, izbutind să urce patru locuri înaintea primului viraj. În prima parte a cursei, campionul mondial s-a aflat în urma lui Jenson Button (Honda), pe care a reuşit să-l depăşească după a doua oprire la boxe, trecând linia de sosire în poziţia secundă, cu un avans de cinci secunde în faţa britanicului, al patrulea fiind columbianul Juan Pablo Montoya (McLaren-Mercedes).
O cursă foarte bună au făcut cei doi piloţi ai scuderiei Ferrari, Felipe Massa şi Michael Schumacher, care au izbutit să se claseze în puncte, deşi au luat startul din spatele plutonului. Ei au fost retrogradaţi cu zece poziţii pe grilă, din cauza faptului că au schimbat motoarele înainte de calificări. Suprinzător, brazilianul Felipe Massa a dovedit mult tupeu, refuzând să-i cedeze locul cinci multiplului campion al lumii, deşi germanul l-a presat pe finalul cursei.
Vicecampionul mondial de anul trecut, Kimmi Raikkonen (McLaren-Mercedes), a ieşit în decor imediat după start, fiind acroşat din spate de austriacul Christian Klien (Red Bull). Dacă finlandezul a abandonat imediat după incident, Klien a plecat direct la boxe pentru a remedia defecţiunile, după care a revenit pe pistă, izbutind să mai parcurgă încă 25 de tururi. Dintre cele 22 de maşini aliniate la start, doar 14 au terminat cursa, printre abandonaţi numărându-se ambii piloţi ai echipei Williams, australianul Mark Webber şi revelaţia cursei din Bahrain, germanul Nico Rosberg, cei doi având probleme la motor.
Pentru Renault, această cursă a fost prima după 24 de ani în care a ocupat primele două locuri ale podiumului. "Am avut un weekend plin de emoţii şi a fost important să dau tot ce am mai bun din mine, pentru că mi-am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni. Lui îi dedic acest succes. Ciao, Pietro", a declarat Fisichella, 33 de ani, aflat la a treia victorie din carieră.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite