Regina Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără Kaka şi Ronaldinho, selecţionata auriverde a câştigat ieri Copa America, umilind în finală eterna rivală, Argentina, scor 3-0 Marea favorită a Copa America, Argentina, a căzut

Fără Kaka şi Ronaldinho, selecţionata auriverde a câştigat ieri Copa America, umilind în finală eterna rivală, Argentina, scor 3-0

Marea favorită a Copa America, Argentina, a căzut victimă fotbalului pragmatic practicat, mai nou, de Brazilia lui Dunga. Venită fără vedetele Kaka şi Ronaldinho, care au cerut mai mult timp de odihnă, Selecao a renunţat la spectacolul şi ifosele din era ultimului antrenor, Carlos Alberto Parreira. S-a ales în schimb cu o apărare aproape perfectă şi cu un joc de contraatac de zile mari, câştigând cea de-a 8-a Copa America din palmares.

Julio Baptista a fost primul care a transformat într-un coşmar o finală pe care argentinienii o vedeau simplă. La cinci minute de la startul partidei, mijlocaşul lui Real Madrid a finalizat cu un şut superb un contraatac fulger al Braziliei.

Riquelme ar fi putut echilibra meciul la puţine momente mai târziu, însă şutul său de la marginea careului mic a lovit violent bara. A fost una dintre puţinele scăpări ale apărării braziliene, care începe să arate din ce în ce mai bine, fără veteranii Roberto Carlos şi Cafu.

Dani Alves, decisiv

În minutul 34, schimbarea forţată a lui Elano, accidentat, a întors definitiv meciul în favoarea brazilienilor. A intrat Daniel Alves, iar fundaşul Sevillei a mărit diferenţa de scor în minutul 40, când centrarea sa a fost împinsă în plasă de Ayala. După contribuţia la autogolul căpitanului argentinian, Alves a trecut şi numele său pe tabelă, finalizând un nou contraatac al Selecao în minutul 69.

Robinho, MVP-ul Copei America

Deşi nu a ieşit în evidenţă în finala cu Argentina, brazilianul Robinho a fost desemnat drept cel mai bun fotbalist al turneului. Cu şase goluri marcate, atacantului Real Madrid a câştigat şi titlul de golgheter, fiind urmat în clasament de argentinianul Riquelme, care a înscris de cinci ori. Singurul fotbalist din Liga I prezent la competiţie a fost bolivianul Mojica (CFR Cluj).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite