Rednic îşi acuză jucătorii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul i-a pus la zid pe Dănciulescu, Niculescu, Moţi şi Dennis Şerban, care au evoluat slab, iar ieri Dinamo a confirmat transferul a doi fotbalişti: un francez şi un angolez

Tehnicianul i-a pus la zid pe Dănciulescu, Niculescu, Moţi şi Dennis Şerban, care au evoluat slab, iar ieri Dinamo a confirmat transferul a doi fotbalişti: un francez şi un angolez

Oficialii "câinilor" pot contabiliza şi două realizări în ultimele 48 de ore. Mijlocaşul francez Fabrice Fernandes (27 de ani) a fost în tribune la meciul Dinamo - Benfica, după care târziu în noapte a parafat înţelegerea cu roş-albii. Un contract pe patru ani şi jumătate a semnat ieri şi atacantul angolez Mateus Galiano (23 de ani), în timp ce Rednic şi-a prelungit angajamentul.

Dezamăgirea provocată de eliminarea din faza 16-imilor Cupei UEFA, de către Benfica (scor 1-2), a cuprins întreaga suflare dinamovistă. Dincolo de valoarea portughezilor, infinit superioară, rămâne prestaţia sub aşteptări a mai multor jucători din lotul roş-albilor. Primul care a taxat acest aspect a fost chiar Mircea Rednic, cel care, înainte de meci, spunea că doar prin dăruire şi ambiţie se pot califica. "Experienţa portughezilor a făcut diferenţa. Dinamo a luat gol din faze fixe, deşi fiecare ştia unde să stea, pe cine să marcheze, şi totuşi au apărut greşeli, mingi pierdute uşor, cornere acordate la fel de uşor. Sunt dezamăgit. Moţi a prins o zi foarte slabă faţă de meciul de la Lisabona, iar Pulhac a greşit impardonabil la golul doi, care s-a marcat dintr-un unghi mort", a spus Rednic. Tehnicianul şi-a vărsat năduful şi pe ceilalţi jucători: "Nici Dennis Şerban nu m-a satisfăcut cu prestaţia sa. Nu am ştiut să închidem jocul pe axul central şi au apărut problemele. Cât despre atacanţi, mă îngrijorează faptul că aceştia nu au mai înscris de şase-şapte partide".

Augustin: "Pe vremea mea, Dinamo lua greu gol"

Fostul mare atacant al roş-albilor, Ionel Augustin, a fost joi seară prezent pe stadionul Dinamo. "Am plecat şi eu dezamăgit. Este clar că le-a fost teamă şi în retur. Le trebuia mai multă ambiţie. La 1-0 ar fi trebuit să pistoneze exact ca un boxer, să forţeze şi golul al doilea. În repriza a doua au apărut nişte greşeli impardonabile. La primul gol al lor a greşit Moţi, care n-a ştiut să facă marcaj, în timp ce, la a doua reuşită a portughezilor, Pulhac se ţinea de bară în loc să se ducă la om. Este inadmisibil să iei gol din astfel de faze. Plus că linia de mijloc a scârţâit. Nu a făcut faza defensivă, dar nci nu a creat faze pentru cei doi atacanţi, care au fost izolaţi între masivii fundaşi centrali portughezi. Şerban, de exemplu, face doar atacul", ne-a spus "Oneaţă". Acesta nu-şi poate explica mentalitatea fotbaliştilor români. "Pe vremea mea, Dinamo lua foarte greu goluri. Eu îmi doream mereu să înving, să joc cât mai bine şi să nu mă fac de râs. Fotbaliştii de azi sunt prea umflaţi. Nu au simţul valorii şi renunţă prea uşor la luptă. Ar trebui să fie profesionişti, nu fricoşi sau temători. Ideea e că unii vor, alţii nu pot", a conchis Augustin, care crede că şi zvonurile potrivit cărora Rednic ar pleca la vară de la Dinamo dacă va lua campionatul şi va fi înlocuit cu Andone au afectat psihicul jucătorilor.

Fernades şi Mateus, noile achiziţii ale "câinilor"

Oficialii roş-albilor au şi motive să zâmbească după eşecul din faţa "vulturilor". La câteva ore după meciul de joi seară, în miez de noapte, conducătorii liderului Ligii I l-au convins pe francezul Fabrice Fernades să semneze pentru Dinamo. Prezent în tribune cu Benfica, mijlocaşul defensiv, transferat de la Beitar Ierusalim, a fost încântat de atmosfera creată de fani şi a acceptat să evolueze de acum pentru roş-albi: "Sunt fericit că am semnat cu Dinamo. Sper să joc cât mai bine", a spus Fabrice. Pe lângă francez, Dinamo l-a mai luat ieri şi pe atacantul angolez Mateus Galiano, coleg la naţională cu Ze Kalanga.

Pe vremea în care activam eu, nu exista N&D, nu era poezie, nici cântece. Erau în schimb Dudu Georgescu, Cămătaru, Augustin, Dumitrache. Ne mobilizam exemplar, să arătăm că suntem mai buni şi ne doream întotdeauna să câştigăm. Ăştia eram noi!
Ionel Augustin,
fost jucător Dinamo

Cifra zilei

4 formaţii din străinătate sunt o adevărată sperietoare pentru fotbalul românesc şi ne-au eliminat de fiecare dată: Real Madrid şi FC Liverpool (de câte cinci ori fiecare), Benfica şi PSG (de câte patru ori fiecare)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite