Real Madrid îl schimbă pe Casillas cu un român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă visul lui Gigi Becali de a-l transfera pe Rădoi la Real Madrid nu s-a împlinit, un alt român ar putea ajunge să poarte tricoul grupării de pe "Santiago Bernabeu". Adrian Viciu are 15 ani, e

Dacă visul lui Gigi Becali de a-l transfera pe Rădoi la Real Madrid nu s-a împlinit, un alt român ar putea ajunge să poarte tricoul grupării de pe "Santiago Bernabeu". Adrian Viciu are 15 ani, e portar şi e deţinut în coproprietate de divizionara secundă Cadiz şi de "galactici".

Visul lui Adrian Viciu de a deveni fotbalist s-a născut într-o seară de decembrie, în 1998, când tatăl său i-a dăruit un tricou cu naţionala Braziliei, cu numele legendarului Bebeto inscripţionat pe spate. Născut în 1991, la Târgu-Mureş, Adrian a început fotbalul la vârsta de opt ani la gruparea locală ASA, unde a fost remarcat de antrenorul Aurel Pâslaru. A evoluat şi ca jucător de câmp, ajungând până la urmă în poartă. În februarie 2003, a fost transferat de Dinamo Bucureşti.
"M-au luat după ce le-am dat două goluri din lovitură liberă. Amuzant e că eu sunt stelist", rememorează Adrian momentul. Dinamo l-a achiziţionat pe 10 mingi de fotbal şi un rând de tricouri, însă a ales să renunţe ulterior la serviciile sale, trimiţându-l la Liberty Salonta. Însă nimic nu a fost pierdut. Impresarul spaniol Joseba Roteta l-a plăcut şi l-a invitat la un trial la San Sebastian. Aici, puştiul a fost observat de scouteri de la Valencia, Zaragoza şi Real Madrid. Cel mai impresionat a fost emisarul madrilenilor, care i-a oferit un contract. În acest moment, vicecampioana Spaniei îl deţine pe Viciu în coproprietate cu divizionara secundă Cadiz, echipă cu care "galacticii" au o colaborare foarte bună. În funcţie de evoluţiile sale de la Cadiz, goalkeeperul român ar putea face în orice moment saltul spre "Santiago Bernabeu".
Alexandru Chirilă, o altă promisiune
Selecţionat de trei ori la naţionala de juniori U15 a României, Adrian Viciu joacă în acest moment la Cadiz, unde se află un alt român, Alexandru Chirilă. Ultimul, în vârstă de 16 ani, a fost adus de la Industria Sârmei Câmpia Turzii şi evoluează pe postul de mijlocaş stânga.
Deocamdată, cei doi nu pot intra în planurile primei echipe pentru că locurile de extracomunitari sunt deja ocupate. "Sper ca de la 1 ianuarie, când intrăm în Uniunea Europeană, să am mai multe şanse la echipa mare. Idolul meu e Casillas, dar îmi doresc să îl înlocuiesc într-o zi în poarta Realului", mărturiseşte Viciu, care locuieşte într-un apartament din Cadiz alături de Alexandru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite