Răzvan Florea:"Înotul românesc se duce de râpă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul înotător român medaliat la Campionatele Europene de la Budapesta (n.r. bronz, în proba de 200 m spate) este sceptic în ceea ce priveşte viitorul acestei discipline sportive în ţara

Singurul înotător român medaliat la Campionatele Europene de la Budapesta (n.r. bronz, în proba de 200 m spate) este sceptic în ceea ce priveşte viitorul acestei discipline sportive în ţara noastră. Suspendat pentru indisciplină şi rezultate slabe în luna aprilie, sportivul constănţean a demonstrat, astfel, celor care l-au sancţionat, că au greşit faţă de el.
- Te-ai îndoit vreo clipă că vei urca pe podium?
- După proba de 100 de metri îmi era greu să cred că voi mai câştiga o medalie. De aceea, succesul a fost cu atât mai frumos, cu cât am crezut mai puţin în el. Dar chiar dacă m-aş fi situat pe locul 5 nu ar fi fost o tragedie. A contat enorm că la Budapesta au venit soţia şi părinţii, ca să mă încurajeze. Cred că şi cu ştafeta de 4x100 m mixt am obţinut un rezultat bun. Un loc 6 într-o probă în care, practic, înainte nu existam înseamnă ceva.
- La ediţia trecută, România a câştigat nouă medalii, iar acum doar una. Este înotul româneasc în criză?
- Este. şi nu de astăzi, ci de vreo doi ani. Practic, de ani buni suntem aceiaşi patru sportivi care ducem tot greul: Camelia Potec, ştefan Gherghel, Dragoş Coman şi cu mine. A mai fost Beatrice Câşlaru, dar s-a retras. Suntem bătrâni, ăsta este adevărul. Când ne vom lăsa de înot, totul se va duce de râpă. şi asta pentru că din urmă nu vine nimic. Poate că federaţia s-a mulţumit cu rezultatele noastre şi a uitat să privească în urmă. Dar nu eu răspund pentru asta. Alţii o vor face.
- În primăvară ai fost suspendat pentru indisciplină. Ce le transmiţi celor care te-au sancţionat?
- Nu mai vreau să transmit nimic, nimănui. Poate doar că ar trebui să aibă mai multă încredere în mine şi în cei care fac ceva, nu doar vorbesc. M-a deranjat doar cum au putut să gândească despre mine. Dacă ei m-au suspendat, au existat alţii, la Constanţa, care au avut grijă de mine.
- Cei din federaţie te-au felicitat pentru medalie?
- Unii da, alţii nu. Se vedea pe chipurile lor că nu se bucură. Parcă îmbătrâniseră. Preşedintele federaţiei, Viorel Păunescu, nu a fost la Budapesta, dar m-a sunat a doua zi, ca să mă felicite. ţin să-i mulţumesc, pentru că a fost poate singurul care m-a înţeles şi a crezut în mine.
- Ai un club de înot pentru copii, la Constanţa. Pe când va ieşi din mâinile tale un campion de talia lui Răzvan Florea?
- Este prematur să vorbim despre asta, pentru că am creat acest club abia acum şase luni. Vreau să mă ocup mai mult de el, să îl dezvolt, să participăm la concursuri. Poate vor apărea şi campionii.
- Ce program vei avea în continuare?
- O să plec câteva zile cu soţia în vacanţă, la Las Vegas. Apoi voi merge pentru o lună să mă pregătesc la Universitatea din Alabama, unde este şi ştefan Gherghel. După aceea, mă întorc acasă. Voi continua antrenamentele, pentru că la anul avem Campionate Mondiale, în Australia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite