Război!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gică Popescu şi Emeric Ienei prefaţează derbiul provinciei, Poli Timişoara - CFR Cluj (mâine, 20.30) Gică Popescu crede că meciul poate fi decis de o fază anume, dar spune că CFR are

Gică Popescu şi Emeric Ienei prefaţează derbiul provinciei, Poli Timişoara - CFR Cluj (mâine, 20.30)

Gică Popescu crede că meciul poate fi decis de o fază anume, dar spune că CFR are un uşor avantaj. De aceeaşi părere este şi Emeric Ienei. În schimb, când vorbim de comparaţie pe posturi, părerile sunt diferite.

Doi dintre cei mai reprezentativi specialişti din fotbalul românesc, Emeric Ienei şi Gică Popescu, au acceptat să disece pentru "Adevărul" întâlnirea dintre Poli Timişoara şi CFR Cluj (în tur, 2-2). "Cred că este un meci între spiritul bănăţean şi forma extraordinară a celor de la CFR, o întâlnire înaintea căreia este greu de dat un pronostic", ne-a spus Popescu.

El pare totuşi a înclina balanţa către trupa lui Ioan Andone. " Fostul tehnician al echipei naţionale, Emeric Ienei, este convins că nu greşeşte atunci când spune că cel mai potrivit pronostic pentru meciul de mâine seară este 1x2. "Poli are avantajul terenului propriu, dar şi al suporterilor care creează o atmosferă unică. Din punctul de vedere al valorii însă, CFR are un plus", ne-a explicat Ienei.

Poli Timişoara şi CFR Cluj s-au întâlnit, de-a lungul istoriei, doar de şapte ori, ardelenii fiind în avantaj la victorii cu 3-2, iar două partide s-au terminat la egalitate. În schimb, pe Bega, conduc bănăţenii, 2-0. În acest campionat, Poli a înregistrat acasă doar o singură remiză, cu Rapid, scor 1-1 (etapa a 5-a), în timp ce clujenii au învins în şapte deplasări, neavând nici măcar o înfrângere.

Analiză - Gică Popescu

Fostul căpitan al Barcelonei nu crede în analize defalcate: "Ar fi o greşeală imensă să faci o comparaţie pe compartimente. O echipă poate avea jucători valoroşi într-un compartiment, dar să nu se sincronizeze sau să nu fie aşa buni, dar să prindă o zi magnifică.

CFR a demonstrat un nivel de joc extraordinar în acest campionat. Poli dispune de jucători care luaţi individual sunt foarte buni, dar care în ansamblu nu au reuşit constanţă în joc. Este un meci care poate fi decis şi de o fază anume".

Analiză - Emeric Ienei

Portari: "Marius Popa este unul dintre goalkeeperii noştri buni, dar şi Nuno Claro a demonstrat că are valoare".
Concluzie - egalitate;

Fundaşi: "Tony (CFR) este peste Stancu, pe dreapta, McKain şi Cânu formează un cuplu sudat în centrul apărării timişorene, iar pe stânga Panin şi-a câştigat locul de titular printre străinii clujenilor, în timp ce timişorenii îşi caută încă un fotbalist pentru acest post. De aceea, l-au şi ofertat pe Pulhac".

Concluzie - avantaj CFR;

Mijlocaşi: "Culio mi se pare de departe cel mai bun din România, Trică este în revenire de formă, deci CFR are o linie mediană mai laborioasă, superioară Timişoarei, unde doar Karamian mai încearcă câte ceva".

Concluzie - avantaj CFR;

Atac: "Deşi toată lumea îl laudă pe Fabbiani, foarte bun, de altfel, mie îmi place enorm de Didi, de la ardeleni. Dar şi Bucur şi Mansour sunt valoroşi".

Concluzie - egalitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite