Război de zece etape pentru cupele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga I ne va oferi un final fierbinte, nu mai puţin de cinci echipe urmând să se bată pentru locuri în Liga Campionilor şi în Cupa UEFA Cu zece etape înainte de finalul campionatului,

Liga I ne va oferi un final fierbinte, nu mai puţin de cinci echipe urmând să se bată pentru locuri în Liga Campionilor şi în Cupa UEFA

Cu zece etape înainte de finalul campionatului, lupta pentru un loc în cupele europene este mai dură ca niciodată. Dacă până acum toată lumea era obişnuită să le vadă în fruntea clasamentului pe Dinamo, Steaua şi Rapid, în acest sezon provincia a dat două competitoare puternice, dar şi surprinzătoare: CFR Cluj şi Gloria Bistriţa.

Dacă la Cluj, investiţiile făcute în aducerea de jucători portughezi au fost confirmate, revelaţia acestui sezon se numeşte Gloria Bistriţa, care a ajuns pe un merituos loc cinci, în principal datorită antrenorului Ioan Ovidiu Sabău.

Astfel se face că formaţia "Moţului" a reuşit mai multe victorii decât Rapidul fostului vicepremier, George Copos, - 13, spre deosebire de cele 12 înregistrate de alb-vişinii. Chiar dacă are un avans de zece puncte în faţa ocupantei locului doi, Dinamo va avea un final de sezon încins, cu deplasări în Ghencea, Giuleşti, Constanţa sau chiar Galaţi, urmând să primească în "Groapă" pe Gloria Bistriţa şi CFR Cluj. În acest an, "câinii" lui Mircea Rednic au înregistrat o singură victorie, cu Jiul, de patru ori au terminat la egalitate, iar în curtea lor au apărut tensiuni.

Gloria Bistriţa are cel mai greu program

Clujenii ar putea beneficia de pe urma acestui program dificil al "alb-roşilor", meciurile grele cu Steaua, Rapid şi Bistriţa urmând să le dispute în faţa propriilor suporteri. În ceea ce-i priveşte pe stelişti, o victorie a lor în jocul cu Dinamo le consolidează cea de-a doua poziţie în clasament, singurele partide mai dificile fiind cu CFR Cluj, Bistriţa şi poate Oţelul, dar acest joc se va disputa în Ghencea. Rapidul va avea parte de două meciuri grele "afară", la Cluj şi Bistriţa, în timp ce în Giuleşti va sosi Dinamo, iar orice punct pierdut în aceste jocuri le-ar putea trimite în afara competiţiilor europene. Gloria lui Jean Pădureanu pare a avea cel mai greu parcurs, echipa urmând să joace cu toate cele aflate înaintea ei în clasament, Rapid şi Steaua urmând să vină în Ardeal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite