Război pentru sigla RAFO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul contract de sponsorizare a Stelei, cu firma Expanet Limited, în urma căruia campionii vor purta pe piept sigla RAFO, a învolburat şi mai mult apele într-un caz şi aşa delicat din economia

Noul contract de sponsorizare a Stelei, cu firma Expanet Limited, în urma căruia campionii vor purta pe piept sigla RAFO, a învolburat şi mai mult apele într-un caz şi aşa delicat din economia românească. Balkan Petroleum, care pretinde că deţine în continuare pachetul majoritar la RAFO, a cerut conducerii rafinăriei să precizeze dacă s-a semnat un contract prin care este dat Stelei în folosinţă numele RAFO. Într-un comunicat al S.C. RAFO S.A. se menţionează că rafinăria nu a aprobat folosirea de către FC Steaua, "pe cheltuiala sa sau a oricărei alte terţe persoane interesate", a numelui şi a siglei RAFO. Profitând de acest răspuns, patronul lui Poli Timişoara şi preşedinte al Balkan Petroleum, Marian Iancu, a acuzat Steaua că foloseşte ilegal sigla RAFO şi a ameninţat că va recurge chiar şi la justiţie: "Am primit un răspuns care dovedeşte că folosirea siglei de către Steaua este total ilegală. În ceea ce priveşte Balkan Petroleum, nu vom accepta nici un fel de negocieri cu Steaua. Dacă va fi nevoie, vom acţiona clubul în instanţă", a precizat Iancu. În replică, managerul general al RAFO, Marin Anton, a declarat că Marian Iancu nu are nici un drept asupra rafinăriei. "Cei de la Balkan Petroleum nu erau îndreptăţiţi să ne ceară explicaţii. Noi însă am fost mai catolici decât Papa şi am răspuns. Ne-am dat acceptul în scris ca firma Expanet Limited să facă publicitate rafinăriei. Asta nu înseamnă că am dat sigla în folosinţa Stelei. Asta ar fi însemnat ca Steaua să poată să facă afaceri cu carburanţi în numele RAFO, ceea ce nu este cazul. Este doar un contract de publicitate, plătit de Expanet. Între Steaua şi RAFO nu există nici o înţelegere contractuală".
Marin Anton: "Contractul de sponsorizare nu este în pericol"
Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, nu este îngrijorat de declaraţiile belicoase ale lui Marian Iancu: "Eu am semnat un contract, la revedere. Să dea în judecată Expanet, nu pe mine. Astea sunt problemele lor". Administratorul rafinăriei din partea noului proprietar, Calder A International BV, Marin Anton, a confirmat că Steaua nu este amestecată în război. "Domnul Becali are dreptate, iar contractul de sponsorizare nu este în pericol. Domnul Iancu poate să dea în judecată pe cine vrea, să vedem dacă va câştiga. Singurul lucru pe care se bazează Marian Iancu este că, la Registrul Comerţului, BKP încă figurează ca acţionar majoritar. Calder A International BV este în proces pentru ridicarea sechestrului asigurător impus de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, va plăti şi ultima tranşă de bani pentru pachetul majoritar şi atunci problema se va rezolva", a declarat Anton.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite