Război între cluburi şi vedetele din fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona Real Madrid sau AC Milan sunt câteva dintre formaţiile care refuză să-şi trimită fotbaliştii de sub 23 de ani la Jocurile Olimpice Kaka, Messi sau Ronaldinho sunt doar câteva

Barcelona Real Madrid sau AC Milan sunt câteva dintre formaţiile care refuză să-şi trimită fotbaliştii de sub 23 de ani la Jocurile Olimpice

Kaka, Messi sau Ronaldinho sunt doar câteva dintre starurile fotbalului mondial care ar putea să nu ajungă în China.

Olimpiada de la Beijing a pus pe jar marile cluburi de fotbal ale Europei, care nu vor să-şi lase jucătorii să participe la competiţie.

Cel mai mult are de suferit FC Barcelona, care îi pierde pe timpul Jocurilor Olimpice pe Lionel Messi şi pe Ronaldinho. Cei doi au fost rugaţi de club să nu meargă în China, având în vedere că Barcelona joacă în perioada J.O. în preliminariile Ligii Campionilor.

Ambele vedete au refuzat să rămână în Catalunya, spre nemulţumirea clubului. Succes mai mare a avut Real Madrid, care i-a transmis argentinianului Gabriel Heinze că trebuie să refuze invitaţia de a merge la Olimpiadă cu naţionala ţării sale. Heinze s-a conformat, astfel că acum Argentina va trebui să se descurce fără el.

Kaka nu merg la J.O.

La fel de mult succes a avut şi clubul AC Milan, care nu i-a permis lui Kaka să meargă în China. "În urma informaţiilor primite din Brazilia în privinţa participării lui Kaka la J.O. de la Beijing, AC Milan reiterează poziţia de a nu autoriza jucătorul să se alăture echipei olimpice a Braziliei", a anunţat clubul milanez. AC Milan avertizase din 19 mai că nu-şi va da acordul pentru participarea lui Kaka la J.O.

În urma acestui anunţ, Kaka nu a fost inclus de selecţionerul Dunga în lotul pentru competiţia din China. Alţi jucători aflaţi în situaţia de mai sus sunt Anderson, de la Manchester United, Diego de la Werder Bremen şi chiar noua achiziţie a celor de la Manchester City, Jo.

FIFA ameninţă cu represaliile

Federaţia Internaţională de Fotbal nu a rămas impasibilă faţă de aceste incidente. "Cluburile sunt obligate să permită jucătorilor sub 23 de ani să participe la Olimpiadă. Această regulă se aplică de foarte mult timp şi nu o să facem nicio concesie", a spus un purtător de cuvânt la FIFA.

Cluburile sunt obligate să permită jucătorilor sub 23 de ani să participe la Olimpiadă. Această regulă se aplică de foarte mult timp şi nu o să facem nicio concesie.
Andreas Herren,
purtător de cuvânt FIFA

Olimpiada fotbalului

La J.O. din China s-au calificat 16 echipe din lumea întreagă, iar patru din acestea fac parte din Top 10 cele mai bune naţionale de fotbal din lume. Europa a dat patru formaţii (Olanda, Serbia, Belgia, Italia), trei formaţii provin din Asia (Australia, Coreea de Sud şi Japonia), la fel ca şi din Africa (Camerun, Nigeria, Coasta de Fildeş).

Argentina şi Brazilia au fost calificatele din America de Sud, în timp ce Hondura şi SUA au provenit de pe continentul nord-american. La toate aceste naţionale, s-au mai adăugat Noua Zeelandă (Oceania) şi ţara organizatoare, China. Primele meciuri vor avea loc pe data de 7 august, în timp ce finala se va disputa pe data de 23 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite