Război pe axa Ghencea - FRF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apelul Stelei în cazul "Valiza" a fost respins, iar Gigi Becali atacă dur Federaţia Română de Fotbal Gigi Becali a avertizat că jucătorii stelişti ar putea refuza convocarea la echipa

Apelul Stelei în cazul "Valiza" a fost respins, iar Gigi Becali atacă dur Federaţia Română de Fotbal

Gigi Becali a avertizat că jucătorii stelişti ar putea refuza convocarea la echipa naţională, dacă nu i se va da dreptate.

Steaua va rămâne cu şapte puncte de penalizare în sezonul recent încheiat, iar patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali, va avea interdicţie timp de doi ani pe stadioane şi va plăti o amendă de 200.000 de lei după cazul "Valiza". Comisia de Apel a FRF a respins apelul Stelei, menţinând astfel deciziile luate de Comisia de Disciplină pe 4 iunie.

De asemenea, şi fotbaliştii Gigel Coman ("U" Cluj) şi Petre Marin (Steaua) au rămas cu cele şase luni de suspendare.

"Este o bătaie de joc la adresa mea"

Decizia Comisiei de Apel l-a nemulţumit profund pe patronul stelist Gigi Becali, care ameninţă cu repercusiuni la nivelul echipei naţionale: "Jucătorii de la Steaua se vor solidariza cu mine şi nu se vor mai duce la echipa naţională. Nici în Africa, nici în junglă nu există lege ca premierea să fie numită corupţie sau mită. Poate vor să mă sperie sau sunt nişte ordine date. E o bătaie de joc la adresa mea.

Mă voi duce pe stadion, acolo unde este casa mea şi unde am făcut milioane, iar riscul ni-l vom asuma cu toţii, echipă, staff tehnic. Eu sunt omul de sacrificiu, iar dacă nu se va putea să intru pe stadion, voi face alta mai groasă pentru a fi declarat persona non grata. Aşa voi putea intra pe stadion". Becali s-a mai aflat într-un conflict cu echipa naţională, antrenată de Anghel Iordănescu, în februarie 2004, când, la dorinţa antrenorului roş-albaştrilor, Victor Piţurcă, nu i-a lăsat la lot pe Rădoi, Dică, Dorinel Munteanu şi Florentin Dumitru.

Regretă că l-a susţinut pe Sandu

Considerând că este persecutat, Becali s-a declarat dezamăgit de Federaţie. "L-am susţinut pe Sandu, dar acum îmi pare rău. O să am o discuţie cu el, să văd de ce atâta duşmănie pe mine".

Patronul din Ghencea i-a luat în colimator şi pe conducătorii lui CFR Cluj, după ce preşedintele clubului ardelean a salutat decizia Comisiei de Apel.

"Să furnizeze Paszkany şi Mureşan jucători la echipa naţională. Nenorocitul ăsta de Mureşan dă declaraţii despre mine? Păi, datorită Stelei joacă CFR acum în Liga Campionilor", a atacat Becali.

Sancţiune fără efect pentru Gigi Becali

Valentin Alexandru, secretarul general al LPF, a explicat pentru "Adevărul" consecinţele pedepsei primite de Gigi Becali (foto).

"Sancţiunea, dacă va rămâne definitivă, este doar în plan sportiv. Nu este asemănătoare cu cea de interzicere a intrării pe stadioane pentru încălcarea Legii 4, cu incidentele.

Dacă Becali va renunţa la orice legătură oficială cu Steaua, nu cred că în calitate de simplu spectator i se va putea interzice accesul pe stadioane şi nici clubul nu va putea fi sancţionat", a precizat Alexandru. (Cătălin Anton)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite