Război în Ardeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj şi Poli Timişoara se întâlnesc în duelul celor mai cosmopolite echipe din Liga I, ambele având în lot numeroşi străini. Cu ambiţii care vizează primele două locuri în

CFR Cluj şi Poli Timişoara se întâlnesc în duelul celor mai cosmopolite echipe din Liga I, ambele având în lot numeroşi străini.

Cu ambiţii care vizează primele două locuri în clasament, CFR şi Poli se înfruntă într-unul dintre cele mai interesante derby-uri din această ediţie de campionat. În cele două loturi convocate pentru acest meci vor figura 18 jucători străini din cei 36 de fotbalişti înscrişi pe foaia de joc. Dar mai sunt alţi opt jucători străini care vor lua loc în tribune, fiindcă nu intră în vederile antrenorilor. Partida va începe la ora 21:30 şi va fi transmisă în direct de postul Kanal D.

Cea mai interesantă partidă a etapei a doua a Ligii I va aduce faţă în faţă, după mulţi ani, două echipe din provincie. CFR Cluj şi Poli Timişoara sunt echipele cu cea mai accentuată ascensiune în ultimele sezoane, ambele vizând ocuparea unui loc de Liga Campionilor. După un succes lejer în faţa lui Poli Iaşi în prima etapă, antrenorul ceh Duşan Uhrin Jr îi avertizează pe clujeni. "Va fi un meci foarte dificil, în care trebuie să avem mare grijă. Nici nu se pune problema, jucăm la victorie.

Au patru jucători pe care trebuie să-i anihilăm, Semedo, Tony, Dida şi Fabbiani. Trebuie să fim activi în joc şi să impunem noi ritmul meciului. Vreau să câştigăm, nu mă interesează spectacolul. Pregătim câteva surprize, asta, aşa, ca să ştie şi să se aştepte la ce e mai rău", a declarat Duşan Uhrin. Cu toate acestea, Poli are o tradiţie potrivnică la Cluj, acolo unde a pierdut toate cele trei partide jucate.

Cele două formaţii care se întâlnesc pe stadionul din Gruia sunt printre cele mai cosmopolite din Liga I. CFR Cluj are în lot 18 jucatori străini de şapte naţionalităţi, în timp ce Poli are în lot opt fotbalişti străini de cinci naţionalităţi. Prin urmare, la partida din această seară, pe foile de joc vor figura în total cel puţin 18 jucători străini din cei 36 care pot fi trecuţi de cele două echipe.

Egalitate în disputele directe Din vara lui 2004, atunci când CFR Cluj a promovat în Liga I, cele două echipe au disputat şapte partide, şase în campionat şi una în Cupă. CFR a câştigat toate partidele disputate pe teren propriu, în timp ce Poli a câştigat doar două, remizând o dată pe stadionul "Dan Păltinişanu". Formaţia de pe Bega a reuşit să egaleze numărul de victorii în partidele directe în ediţia trecută a Cupei României, atunci când bănăţenii i-au învins pe clujeni cu scorul de 2-0.

CFR a investit mai mult Cele două cluburi au fost foarte active în această vară pe piaţa transferurilor. CFR Cluj a achiziţionat nouă fotbalişti, pe care a plătit aproximativ 4,5 milioane de euro. De partea cealaltă, Poli a transferat opt fotbalişti noi, pe care a plătit în jur de un milion şi jumătate de euro. CFR a reuşit în această vară să stabilească recordul pentru cel mai scump transfer efectuat în Liga I, plătind 2,2 milioane de euro pentru atacantul argentinian Fabbiani, care va fi titular în această seară în linia ofensivă a gazdelor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite