Raul şi Torres trimit Spania în optimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ibericii au învins cu 3-1 Tunisia şi s-au calificat în optimile turneului final. În ciuda scorului, spaniolii au suferit mult pentru a obţine victoria, ei fiind conduşi din startul partidei.

Ibericii au învins cu 3-1 Tunisia şi s-au calificat în optimile turneului final. În ciuda scorului, spaniolii au suferit mult pentru a obţine victoria, ei fiind conduşi din startul partidei.
Timp de 71 de minute, toată lumea credea că africanii vor reuşi să detoneze bomba turneului final. Trupa lui Roger Lemere conducea cu 1-0 prin golul lui Mnari, din minutul 8. Dar Raul, vedeta pe care Aragones a ţinut-o pe banca de rezerve, a reuşit egalarea. Ce a urmat? Încă două goluri în poarta nefericitului Boumnijel, marcate de Fernando Torres, şi Spania este în optimi. Chiar dacă nu a marcat, mijlocaşul Xabi Alonso a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului. "A fost creierul din linia de mijloc a Spaniei. A dat pase superbe şi a controlat perfect ritmul meciului. A fost prezent la fiecare acţiune importantă", a consemnat Alvin Corneal, membru al Comisiei Tehnice a FIFA. "Am spus că Tunisia este o echipă mare, foarte puternică, şi de altfel a şi marcat la primul contraatac. Roger Lemerre, care este un antrenor inteligent, a ales să trimită cu un om în plus la mijlocul terenului, punctul lor forte. Noi am jucat, în prima repriză, cu baloane prea lungi. Cu intrarea lui Cesc Fabregas, alături de Xavi, şi cu Raul, am reuşit să avem posesia balonului", a declarat Aragones, în timp ce Lemerre a spus că evoluţia din meciul cu Spania este îmbucurătoare în vederea partidei cu Ucraina. "Dezamăgirea este foarte mare. Au existat ocazii semnificative ale Spaniei, dar nu cred că echipa mea s-a prăbuşit şi a avut, în continuare, o evoluţie foarte bună. Paradoxal, am cedat exact în momentul în care ei începuseră să-şi piardă speranţa într-o victorie. Ca echipă, am jucat foarte bine, dar golurile au venit pe nişte greşeli individuale. La acest nivel, dacă îţi pierzi concentrarea pentru o clipă, plăteşti", a explicat Lemerre.

Presa iberică exultă
"Spania menţine visul", a titrat "El Pais", care a remarcat inspiraţia antrenorului Luis Aragones, atunci când l-a introdus în teren pe Raul. "Spania nu se teme de nimeni", a scris "Marca", care a lăudat spiritul de luptă al fotbaliştilor şi puterea lor de a reveni pe tabela de marcaj, după ce au fost conduşi, timp de 71 de minute.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite