Rasmussen, "exmatriculat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rutierul danez a fost acuzat de federaţia ţării sale că nu a dorit să anunţe autorităţilor antidoping unde se pregăteşte. Ieri, în Turul Franţei, s-a impus Tom Boonen Federaţia

Rutierul danez a fost acuzat de federaţia ţării sale că nu a dorit să anunţe autorităţilor antidoping unde se pregăteşte. Ieri, în Turul Franţei, s-a impus Tom Boonen

Federaţia Daneză de Ciclism (DCU) l-a exclus din echipa naţională pe Michael Rasmussen (Rabobank), actualul deţinător al tricoului galben în Turul Franţei, pentru că a omis în mai multe rânduri să indice autorităţilor antidoping locul unde se pregăteşte.

Potrivit directorului DCU, Jesper Worre, Rasmussen nu va participa la Campionatele Mondiale din septembrie, de la Stuttgart, şi la Jocurile Olimpice de la Beijing. "Considerăm acest caz foarte grav şi conducerea DCU a decis ca Michael să nu mai facă parte din echipa naţională.

DCU nu spune că Michael a fost depistat pozitiv, însă există numeroase semne de întrebare în ceea ce priveşte comportamentul său şi atitudinea sa", a explicat Worre. Rasmussen şi-a recunoscut greşeala, însă s-a arătat mirat de faptul că anunţul a venit tocmai în aceste zile, când se desfăşoară Turul Franţei. Michael Rasmussen a preluat tricoul galben al Turului Franţei, duminică, după a opta etapă a competiţiei.

Belgianul Tom Boonen s-a impus în cea de-a 12 etapă a Turului Franţei, după o luptă spectaculoasă cu Robbie Hunter şi Erik Zabel. Astfel, cu 500 de metri înainte de final, belgianul se afla în spatele celor doi. Dar când mai erau 200 de metri, Boonen a sprintat decisiv şi a trecut primul linia de sosire.

Chiar dacă a venit în pluton, Michael Rasmussen şi-a păstrat primul loc în clasamentul general. Etapa a 13-a, în lungime de 54 de kilometri, se va derula azi în contratimpul de la Albi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite