Rapidul s-a distrat cu amatorii de la Sliema

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şi calificaţi în turul I al Cupei UEFA.Parcursul formaţiilor româneşti în ultimii 10 ani, exceptând ediţia trecută a cupelor europene, a dus echipele noastre în primul tur preliminar al

şi calificaţi în turul I al Cupei UEFA.
Parcursul formaţiilor româneşti în ultimii 10 ani, exceptând ediţia trecută a cupelor europene, a dus echipele noastre în primul tur preliminar al Cupei UEFA, acolo unde se află o puzderie de cluburi de amatori sau, în cel mai bun caz, semiprofesionişti din ţări liliputane, ca Malta, Andorra sau Liechtenstein. Cluburi la care fotbaliştii adunaţi din toate păturile sociale, de la bucătăria restaurantelor la ghişeele unor bănci, vin la antrenamente din două în două zile. Nigerieni, camerunezi sau alţi "stranieri" din loturile echipelor sunt de fapt persoane care au fugit de sărăcia sau de războaiele din ţările lor de baştină. Aşa a arătat şi portarul din prima repriză a formaţiei Sliema. Akanji, goalkeeperul care valorează cât patru Dănuţi Coman în greutate, a fost circarul maltezilor. Cinci goluri într-o repriză, atât cât a şi evoluat. Nicolae Grigore, unul, Mugurel Buga, două, Nae Constantin, unul şi chiar şi un coleg de-al său, căpitanul Said, unul. Totuşi scorul a mulţumit pe cineva din echipa insularilor. Antrenorul maltezilor a declarat, după meci, că 5-0 este respectabil. "S-a văzut diferenţa. Pot spune că a câştigat echipa mai bună. Pentru noi este un lucru pozitiv că nu am primit gol în repriza a doua", a precizat Edward Aquilina. Tehnicianul giuleştenilor, Răzvan Lucescu, nu a discutat despre meci, oprindu-se la problemele legate de subţirimea lotului, de fapt probleme pe care alb-vişiniii le-au avut mereu în perioada cât acesta a fost antrenor.
"Am avut doar 17 jucători, iar pe bancă a fost şi acest copil de la
satelit
, Andrei Petrescu. Avem mare şi urgentă nevoie de jucători, pentru că va fi un campionat foarte lung. Cel mai deficitar post este atacul, pentru că au plecat câţiva fotbalişti. Încă nu suntem în criză, dar nu mai avem mult timp", a declarat principalul Rapidului.

Rapid - Sliema Wanderers 5-0 (5-0)
Marcatori: N. Grigore (4), Buga (14, 42), N. Constantin (20), Said (autogol, 45+1)
Rapid: D. Coman - M. Constantin, Maftei, Săpunaru - Bădoi, N. Grigore (A. Petrescu, 75), E. Dică, I. Stancu (Vasilache, 53) - Buga, N. Constantin (V. Negru, 46), Burdujan.
Antrenor: Răzvan LucescuSliema: Akanji (Bonelo, 46) - Di Lello (Muscat, 46), Ciantar, Said, Carabott - Giglio, Lombardi (Mintoff, 85), Bajada, Mattocks - Chetcuti, Nwoko. Antrenor: Edward Aquilina
Arbitri: Asaf Kenan - Uzi Basson, Oren Borenshtain (toţi din Israel)
Stadion: Giuleşti; Spectatori: 8.500

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite