Rapidul, "îngropat" de propriii portari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia giuleşteană a pierdut în această primăvară nu mai puţin de şapte puncte pe mâna goalkeeperilor "Asta e valoarea Rapidului în acest moment", a declarat patronul George Copos

Formaţia giuleşteană a pierdut în această primăvară nu mai puţin de şapte puncte pe mâna goalkeeperilor

"Asta e valoarea Rapidului în acest moment", a declarat patronul George Copos la finalul partidei pierdute cu 2-3 în faţa lui CFR Cluj. Însă, după o analiză a golurilor primite de "feroviari", reiese că, fără gafele tuturor celor trei portari folosiţi, Rapidul ar fi putut fi pe locul doi, la trei puncte în faţa lui CFR Cluj.

Postul de portar, care părea cel mai bine acoperit de internaţionalul Dănuţ Coman, a fost în cele din urmă un adevărat "călcâi al lui Ahile" pentru giuleşteni.

Forma slabă a celui poreclit de fani "Robocop", apoi problemele sale de sănătate i-au dat şansa să apere camerunezului Edel Apoula. Africanul s-a dovedit însă o soluţie falimentară, greşind decisiv atât în derby-ul cu Dinamo, cât şi în meciul cu CFR Cluj.

În disperare de cauză, Răzvan Lucescu a apelat la cel de-al treilea portar din lot, Andrei Marinescu, în meciul cu Gloria. Portarul a avut însă o evoluţie slabă, purtând partea sa de vină la toate golurile bistriţenilor.

Un calcul simplu arată că, dacă Rapidul nu ar fi plătit tribut greşelilor de portar, giuleştenii ar fi acumulat cu şapte puncte în plus în clasament.

Cum atât Steaua, cât şi CFR Cluj nu ar fi câştigat în faţa "feroviarilor", înseamnă că în acest moment formaţia antrenată de Lucescu jr ar fi ocupat locul doi, cu 61 de puncte, cu trei mai mult decât CFR Cluj. Singurul portar care nu a fost folosit în această primăvară este Mihai Mincă, cel care a dezmăgit şi el după o serie de gafe comise anul trecut.

Greşelile portarilor rapidişti în această primăvară:

Vaslui - Rapid 1-1: Coman a greşit în minutul 89, la reuşita moldovenilor - 2 puncte pierdute

Rapid - Steaua 2-3: Dani a gafat impardonabil şi a făcut cadou golul de 2-1 al Stelei - 1 punct pierdut

Rapid - Dinamo 1-4: Portarul Apoula a fost vinovat la două dintre golurile "câinilor" - 1 punct pierdut Gloria - Rapid 3-3: Marinescu a avut partea sa de vină la toate golurile - 2 puncte pierdute

CFR Cluj - Rapid 3-2 : Apoula a greşit la două dintre golurile gazdelor - 1 punct pierdut

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite