Rapid, în urna a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă se vor califica în grupele Cupei UEFA, giuleştenii vor avea parte de adversari accesibili. În schimb, Dinamo îşi va păstra statutul de anul trecut, adică va face parte tot din urna a

Dacă se vor califica în grupele Cupei UEFA, giuleştenii vor avea parte de adversari accesibili. În schimb, Dinamo îşi va păstra statutul de anul trecut, adică va face parte tot din urna a treia.

Chiar dacă Dinamo va obţine calificarea în grupele Cupei UEFA, în dauna suedezilor de la Elfsborg, echipa lui Walter Zenga nu va avea viaţă uşoară.

Întrucât echipa din Ştefan cel Mare ocupă doar locul 25 în topul coeficienţilor UEFA (34,255 puncte), ea va fi repartizată în urna a treia valorică la fel ca anul trecut. În ultima ediţie a Cupei UEFA, "câinii" au avut parte de o grupă de foc, cu Tottenham, Beşiktaş Istanbul, Bayer Leverkusen şi FC Brugge, numită atunci de oficialii dinamovişti "grupă de Liga Campionilor". Până în grupe însă, dinamoviştii au o misiune foarte grea la Boras, unde joi trebuie să răstoarne scorul de 1-2 înregistrat după prima manşă.

Cealaltă reprezentantă a României în Cupa UEFA, Rapid, stă mult mai bine în clasamentul coeficienţilor. Locul 14 ocupat de giuleşteni (40.255) trimite echipa în urna a doua valorică, asigurând astfel o grupă teoretic mai uşoară pentru elevii lui Cristiano Bergodi.

Nici rapidiştii nu sunt siguri însă de calificare, urmând să aibă o partidă grea în faţa lui FC Nurnberg, o echipă care încearcă să compenseze în Cupa UEFA parcursul dezastruos din începutul de sezon al Bundesligii. Cel mai bun coeficient UEFA dintre echipele româneşti îl are Steaua (55,255 puncte).

Copos: "Bergodi nu pleacă"

Finanţatorul giuleştenilor, George Copos, a ţinut să liniştească fanii Rapidului în privinţa viitorului lui Bergodi. "Sunt sigur că vom trece de Nurnberg. Eu îl preţuiesc foarte mult pe Cristiano, care este un om de un caracter parte. Vă spun eu, nu va pleca de la echipă. Are însă tot dreptul să să simtă jignit după ce a fost ofensat de un angajat al federaţiei", a spus Copos. Alt-fel, alb-vişiniii se pregătesc intens pentru returul cu gruparea germană, în acest scop fiind şi amânat meciul de azi pe care ar fi trebuit să-l joace în Liga I cu Ceahlăul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite