Rapid străLucescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

este demis, în locul lui fiind propus Mircea Rednic. Atunci, Copos declara peste tot că băiatul lui nea Mircea nu poate face performanţă. Intervenţia în forţă a suporterilor, dar şi un

este demis, în locul lui fiind propus Mircea Rednic. Atunci, Copos declara peste tot că băiatul lui nea Mircea nu poate face performanţă. Intervenţia în forţă a suporterilor, dar şi un telefon în miez de noapte venit de la Lucescu senior l-au făcut pe Copos să se răzgândească. "Eu sunt exigent, sunt perfecţionist şi îmi doresc să ajung sus. Fotbaliştii şi-au asumat responsabilitatea realizării obiectivelor. Sunt fericit", a sunat explicaţia lui Copos după ce Răzvan a revenit pe banca tehnică. "Nu puteam să-l las pe altul să beneficieze de pe urma muncii mele", a spus Răzvan, la primul antrenament după ce fusese reinstalat. S-a dus între jucători şi, alături de ei, a scris o nouă pagină din istoria clubului giuleştean: sferturile de finală ale Cupei UEFA. Feyenoord, Rennes, şahtior, Hertha sunt doar câteva din echipele care s-au înclinat în faţa giuleştenilor. şi a venit dubla cu Hamburg. Nimeni nu dădea vreo şansă "vişiniilor", dar un 2-0 în meciul tur l-a făcut pe Copos să vorbească singur: "Ce echipă a făcut băiatul ăsta! Ce echipă a făcut băiatul ăsta!". Returul. "Vom bate cu 3-0 şi ne vom califica", era expresia cea mai des întâlnită pe AOL Arena. A fost o jumătate de adevăr. Nemţii au dat, într-adevăr, trei goluri, dar punctul reuşit de Buga i-a trimis pe giuleşteni în sferturi. "A fost un meci extraordinar. De aceea fotbalul este cel mai frumos sport din lume. Dedic golul tuturor rapidiştilor", a spus Buga, imediat după terminarea meciului.

Presa germană
Berliner Morgenpost: "Victorie amară pentru SV Hamburg"
Stern: "SV Hamburg a luptat exemplar, dar la final a rămas cu mâna goală. Deşi a surmontat până la pauză înfrângerea cu scorul de 2-0 din meciul tur, după pauză a încasat un gol amar"
Stuttgarter Zeitung: "Hamburg luptă, învinge şi părăseşte competiţia. SV Hamburg şi-a încheiat cel mai bun parcurs internaţional din ultimii 16 ani, în ciuda unei lupte dramatice şi impresionante".

Zece jucători, pasibili de suspendare
Zece componenţi din lotul formaţiei Rapid Bucureşti sunt pasibili de suspendare în cazul în care vor încasa un cartonaş galben în partida tur din sferturile de finală ale Cupei UEFA. Astfel, Dănuţ Coman, Marius Constantin şi Ionuţ Rada, Mugurel Buga, Emil Dică, Marius Măldărăşanu, Ciprian Vasilache, Daniel Niculae, Lucian Burdujan şi Nicolae Constantin sunt jucătorii ameninţaţi de o suspendare. Pentru meciul din manşa întâi, antrenorul Răzvan Lucescu are la dispoziţie toţi jucătorii.

Lăudaţi de stelişti
Antrenorul Cosmin Olăroiu a declarat că Rapid a obţinut o performanţă extraordinară prin calificarea în sferturile de finală ale Cupei UEFA. "Este bine pentru fotbalul românesc şi ar fi extraordinar să avem două echipe în faza următoare. Ne bucurăm pentru ei", a spus Olăroiu, pe aceeaşi lungime de undă fiind şi Mihai Stoica. "Dacă după meciul cu Hertha lumea putea să mai spună ceva, acum, după ce au eliminat pe Hamburg, care a bătut pe Bayern München în deplasare, este clar că e o performanţă extraordinară", a spus Stoica.

Daniel Coman: "Putem visa la finală"
- Cum s-a văzut meciul din poartă?
- A fost o partidă foarte grea. Nemţii sunt o echipă de forţă, organizată cu un joc dur. Pe final, după ce Hamburg a trimis şi fundaşii în atac, am ştiut că va fi mult mai greu, dar am avut încredere în fundaşi. Ei au fost convinşi că se vor califica încă de la Bucureşti, iar acum au fost foarte motivaţi. Oricum, am arătat că putem juca împotriva oricărei echipe.
- Ce v-a spus Răzvan la pauză?
- Ne-a spus să avem încredere în noi, pentru că ne vom califica. De altfel, toţi am fost convinşi că ne putem califica. Răzvan merită tot ce este mai bun, atât ca antrenor, cât şi ca om. Acum putem visa la finala Cupei UEFA şi, cine ştie, poate chiar să o câştigăm.
- Cum a fost atmosfera pe stadion?
- Suporterii lor au cântat tot timpul, dar nu cred că sunt mai fanatici decât cei din Giuleşti.

Cinci milioane de telespectatori
Aproximativ cinci milioane de telespectatori au urmărit, în medie, meciul Hamburg - Rapid, partidă care a decis calificarea giuleştenilor în sferturile Cupei UEFA. Minutul de aur a fost la ora 21.53, când nu mai puţin de 6.310.000 telespectatori erau conectaţi la meci.

20 de minute nebune
Răzvan Lucescu, antrenorul echipei Rapid:
"Am început foarte bine, dar, din cauza a două greşeli copilăreşti, Hamburg a ajuns la egalitate cu noi. În prima jumătate a celei de-a doua reprize am controlat jocul, având în vedere că Hamburg era descumpănită după golul marcat de Buga. Apoi au urmat cele mai nebune 20 de minute pe care le-am văzut eu în fotbal".

Thomas Doll, antrenorul echipei SV Hamburg:
"Rapid a fost echipa mai norocoasă, nu ştiu dacă este şi echipa mai bună. Pe mine, Rapid nu m-a surprins, am ştiut că este o echipă bună, foarte periculoasă pe contraatac. Niciodată nu s-a întâmplat ca o echipă să fie aşa de tristă după o victorie. Ar fi fost frumos să ne calificăm, dar aşa este fotbalul. La final am avut multe ocazii, dar mingea nu a mai vrut să intre în poartă".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite