Rapid a lăsat două vagoane în gară, la Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giuleştenii au început în forţă, lăsând impresia că nu vor avea nicio problemă în faţa oltenilor, echipă care a profitat de retrogradarea Sportului şi a ajuns astfel în Liga I, chiar

Giuleştenii au început în forţă, lăsând impresia că nu vor avea nicio problemă în faţa oltenilor, echipă care a profitat de retrogradarea Sportului şi a ajuns astfel în Liga I, chiar dacă la finalul sezonului trecut picase în eşalonul secund. În minutul 20, armeanul Artiom Karamian a şutat puternic de pe partea dreaptă, portarul oltenilor a respins în faţă, iar fundaşul reprofilat atacant, Nicolae Constantin, a reluat din şase metri în poarta gorjenilor. Alb-vişinii reduc însă din turaţie şi încearcă să conserve acest avantaj minim, reuşind în prima repriză să închidă tabela. În al doilea mitan, plini de energie, jucătorii Pandurilor se aruncă spre poarta Rapidului şi reuşesc egalarea în minutul 65, prin Sorin Vintilescu. Tribunele iau foc, mesajele anti-Rapid şi pro-Steaua făcându-se auzite din ce în ce mai tare. Răzvan Lucescu a încercat, prin introducerea lui Zicu, şi mai apoi a lui Burdujan, să preia din nou conducerea, dar tabela de marcaj a rămas neschimbată. "Sunt bucuros că am câştigat acest punct mare cât o victorie. Mai avem mult de lucru pentru a face o echipă omogenă", a spus tehnicianul gazdelor, Eugen Neagoe. "Mi-a fost teamă de acest joc, chiar dacă întâlneam o echipă care tocmai s-a reunit. Problemele au început după pauză, când nu am mai ţinut de minge", a declarat Răzvan Lucescu. "Îmi pare rău că nu au rămas retrogradaţi. Au avut o singură ocazie de gol şi au marcat", a adăugat şi fundaşul Cristian Săpunaru.
Meciul a fost urmărit din tribună şi de "secundul" echipei naţionale, ştefan Iovan, pe care selecţionerul Victor Piţurcă l-a trimis la Târgu Jiu pentru a-i vedea la lucru pe fotbaliştii rapidişti susceptibili să fie chemaţi la lot.

Colţescu, contestat
Arbitrul întâlnirii dintre Pandurii şi Rapid, Sebastian Colţescu, a fost contestat de oaspeţi. Secretarul general al alb-vişiniilor, Constantin Zotta, extrem de supărat pe deciziile "centralului", s-a dus glonţ la Colţescu, la pauză, pentru a-i cere socoteală. Oficialul giuleştean i-a spus "fluieraşului" că trage cu Pandurii şi că aceştia au primit mai mult decât cele cinci procente pe care arbitrii le dau de obicei gazdelor. De asemenea, Zotta i-a amintit arbitrului mai multe faze din prima repriză, giuleşteanul considerând că deciziile au fost incorecte.

Pandurii - Rapid 1-1 (0-1)
Au marcat: Vintilescu ("63) / N. Constantin ("20)
Pandurii: Guso - Vancea, A. Rus, Chibulcutean, I. Dragomir - Zoicaş (Ad. Popescu "46), Fl. Stângă, Vranjkovici, Al. Cristea - Vintilescu (Vidakovici "73), D. Orac (C. Ursu "82); Antrenor: Eugen Neagoe.
Rapid: A. Marinescu - Săpunaru, Maftei, Perjă - Bădoi, N. Grigore (Burdujan "84), R. Stancu, Art. Karamian (I. Stancu "81) - Buga, Griffiths (Zicu "64), N. Constantin; Antrenor: Răzvan Lucescu.
Arbitrii: S. Colţescu - Dr. Iliescu, Fl. Buzărnescu
Stadion: Municipal; Spectatori: 7.000

Lucescu l-a înjurat pe primarul Cârciumaru
Meciul a fost precedat de un schimb de amabilităţi care i-a avut ca protagonişti pe primarul din Tg. Jiu, Florin Cârciumaru, şi pe Răzvan Lucescu. Edilul de pe Jiu l-a făcut nesimţit pe tehnicianul din Grant, cerându-i socoteală referitor la declaraţiile acestuia, potrivit cărora gazonul de pe Stadionul Municipal este unul dintre cele mai proaste din ţară. "Băi Răzvane, nu ţi-e ruşine, nesimţitule, să vorbeşti urât despre oraş, că e terenul prost?", l-a atacat verbal Florin Cârciumaru. Replica lui Lucescu nu s-a lăsat aşteptată: "Dar ţie nu ţi-e ruşine să mă faci nesimţit? Unde ai jucat tu, mă?". Văzând că nu este recunoscut, edilul gorjean a sărit repede să se prezinte. "Eu sunt primarul oraşului!", i-a spus Cârciumaru. "Mă doare-n p... că eşti tu primarul oraşului!", i-a transmis nervos Lucescu, care a avut după partidă mai multe contre şi cu suporterii gazdelor. La conferinţa de presă, după finalul meciului, Lucescu a evitat să comenteze conflictul. "El mi-a urat Bun venit!, iar eu i-am spus Bine te-am găsit!", a precizat "principalul" giuleştenilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite