Rapid, în grafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspeţii câştigători ai Supercupei României s-au impus cu greu, ieri-seară, la Dacia Mioveni, graţie unei duble semnate de Ionuţ Mazilu. Flerul de atacant al lui Mazilu şi

Proaspeţii câştigători ai Supercupei României s-au impus cu greu, ieri-seară, la Dacia Mioveni, graţie unei duble semnate de Ionuţ Mazilu.

Flerul de atacant al lui Mazilu şi două decizii cel puţin bizare ale arbitrului Augustus Constantin au adus Rapidului trei puncte la debutul în noul sezon al Ligii I. După o primă repriză ştearsă, meciul s-a încins în minutul 65, când Mazilu a deschis scorul. Dacia a egalat nouă minute mai târziu, meciul fiind decis de acelaşi Mazilu, care a reuşit dubla în minutul 85.

Probabil obosiţi după Supercupa de miercuri cu Dinamo, rapidiştii au început timid partida cu Dacia şi a păstrat golurile pentru repriza secundă. Primul dintre ele a fost însă un exemplu de cum nu trebuie arbitrat un meci. În minutul 64, portarul rapidist Coman pune mâna pe minge în afara careului fără să fie sancţionat de centralul Augustus Constantin.

Faza e continuată de giuleşteni şi se mută la poarta gazdelor, unde Romeo Stancu centrează de pe partea dreaptă, mingea fiind urmărită de Buga, care era în ofsaid, însă Ionuţ Mazilu e cel care o împinge în poartă. Dacia a reşit totuşi să revină după doar nouă minute, când Costescu îl învinge pe Coman cu o lovitură de cap, înscriind astfel primul gol al echipei din Mioveni în Liga I.

Presată de elevii lui Bergodi, nou-promovata a mai rezistat doar până în minutul 85. A fost momentul în care Mazilu a reuşit dubla, marcând cu capul din centrarea lui Emil Dică.

Bergodi, conservator

Antrenorul italian al Rapidului a trimis, ieri, în teren acelaşi unsprezece folosit în Supercupa de miercuri, câştigată la penalty-uri în faţă lui Dinamo. Bergodi i-a introdus în repriza secundă pe Romeo Stancu şi Burdujan, doi dintre cei mai buni oameni ai giuleştenilor în partida de miercuri-seară.

Vasile Turcu, rapidist

Finanţatorul dinamovist a fost prezent, ieri-seară, în tribunele stadionului din Mioveni, fiind protagonistul unei scene neobişnuite. În timpul pauzei, Turcu a fost convins de directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, să se pozeze cu fularul alb-vişiniu la gât. De altfel, dinamovistul a urmărit meciul la tribuna oficială, alături de rapidişti.

Dacia Mioveni - Rapid 1-2

Arbitru: Augustus Constantin (Rm. Vâlcea)

Cartonaşe galbene: Dobre `10, Trofin `19, Negoiţă `20, Costescu `32 şi `78, Daouda `45+1, N. Bratu `58 / Săpunaru `59, Maftei `80, E. Dică `82

Cartonaşe roşii: Costescu `78

Marcatori: Mazilui `65 şi `85 / Costescu `74

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite