Raikkonen, al treilea succes în acest sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul scuderiei Ferrari s-a impus în Marele Premiu al Marii Britanii, el fiind urmat de spaniolul Fernando Alonso şi de englezul Lewis Hamilton în Formula 1 Kimi Raikkonen i-a furat lui

Pilotul scuderiei Ferrari s-a impus în Marele Premiu al Marii Britanii, el fiind urmat de spaniolul Fernando Alonso şi de englezul Lewis Hamilton în Formula 1

Kimi Raikkonen i-a furat lui Hamilton bucuria unui succes în faţa propriilor suporteri. Deşi a plecat din pole-position, pilotul de culoare a reuşit că conducă cursa până la prima intrare la boxe, unde a petrecut destul de mult timp. Acest lucru i-a permis lui Raikkonen să se instaleze liniştit pe primul loc.

Surpriza s-a petrecut însă câteva tururi mai târziu. Finlandezul a trebuit să realimenteze, la boxe a stat 9.1 secunde, iar acest lucru l-a penalizat cu prima poziţie în favoarea lui Alonso. Spaniolul a pierdut cel mai puţin pentru realimentare şi a ieşit pe primul loc. Apoi, nimic interesant nu s-a întâmplat până când piloţii au fost nevoiţi să mai facă o oprire la boxe. De data asta, oamenii de la McLaren s-au mişcat mai lent, astfel că Alonso a pierdut 8.1 secunde. În această perioadă, Raikkonen a reuşit un tur de pistă fantastic, a intrat la boxe, a schimbat în 6.6 secunde şi a ieşit în faţa spaniolului. Cursa se terminase.

Raikkonen a reuşit a treia victorie a sezonului, fiind singurul pilot ce se poate lăuda cu o astfel de performanţă. Locurile doi şi trei au fost ocupate de piloţii de la McLaren, Fernando Alonso şi Lewis Hamilton. "Este foarte plăcut să câştigi o cursă. Am fost aproape şi cu alte ocazii, dar de data asta am reuşit să mă impun. În timpul cursei, am avut ceva probleme din cauza traficului, dar maşina s-a comportat extraordinar", a spus Raikkonen. Învinsul său, Alonso, crede însă că finlandezul a fost mai norocos. "Am schimbat strategia din mers. La prima oprire la boxe am alimentat mai puţin pentru a putea trece în faţa lui Kimi. Am reuşit, dar apoi nu am putut profita de acest avantaj. În schimb, Kimi a fost mai norocos, pentru că nu s-a confruntat cu aceste probleme, astfel că a reuşit să facă câteva tururi foarte rapide", a spus şi Alonso.

Clasament cursă

1. Kimi Raikkonen (Ferrari) 1h21:43.074
2. Fernando Alonso (McLaren) +2.459
3. Lewis Hamilton (McLaren) +39.373
4. Robert Kubica (BMW) +53.319
5. Felipe Massa (Ferrari) +54.063
6. Nick Heidfeld (BMW) +56.336
7. Heikki Kovalainen (Renault) +1 tur
8. Giancarlo Fisichella (Renault) +1 tur

Clasament piloţi

1. Lewis Hamilton 70 p
2. Fernando Alonso 58 p
3. Kimi Raikkonen 52 p
4. Felipe Massa 51 p
5. Nick Heidfeld 33 p

Constructori

1. McLaren 128 p
2. Ferrari 103 p
3. BMW 56 p
4. Renault 31 p
5. Williams 13 p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite