Răducioiu s-a întors la Dinamo ca manager sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul mare atacant al roş-albilor va fi unul dintre oficialii liderului din Liga I. El a fost anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, la care au mai participat Cristi Borcea şi Cornel Dinu.

nou episod. După ce Florin Radu Răducioiu a fost cooptat în stafful administrativ al echipei, Niculescu şi Dănciulescu au anunţat oficial că vor mai fi "câini" până în 2010. După Bălace, şi Sergiu Homei, de la Şopron, a semnat cu gruparea roş-albilor.
Revenirea ex-internaţionalului Florin Răducioiu în "Groapă" a fost prefaţată de Cristi Borcea, directorul sportiv, dar şi de către Cornel Dinu, administratorul-delegat. "Sunt extrem de bucuros pentru această revenire. Am copilărit cu el. A venit din toată inima. Am fost impresionat atunci când am auzit că a declarat că nu poate lucra decât la Dinamo, mai ales că eu mi l-am dorit şi ca jucător", a spus Borcea. "Legătura dintre noi şi Florin Răducioiu este foarte puternică. E un român care a scris istorie pentru fotbalul nostru. Pe viitor, el va fi liantul dintre vestiar şi conducere. Este o strategie firească la Dinamo", a fost şi opinia lui Dinu, care a completat, ironizând politicienii ţării: "Dinamo realizează un pionierat. Ne aducem un român de la muncă de afară. Poate şi cei de la Palatul Victoria ar trebui să se gândească la acest aspect".
Extrem de emoţionat, Răducioiu nu crede că va avea probleme de adaptare nici cu atmosfera din Liga I, nici cu viaţa bucureşteană: "Aici am crescut, m-am format şi m-am realizat. Voi sta mai mult aproape de echipă pentru că acolo mă simt eu cel mai bine". Răducioiu a explicat şi de ce a durat atât de mult, şase luni, până să ia o decizie. "După ce m-am lăsat de fotbal, a fost un moment de tranziţie, în care am stat mai mult cu familia, am încercat şi meseria de impresar. Apoi mi-am spus să reîncep această aventură la Dinamo". Deşi a devenit abia ieri noul manager sportiv al "câinilor", Borcea a explicat că de o lună Răducioiu se consultă zilnic cu Rednic în privinţa viiitorului lot al echipei.
"Condamnaţi să se retragă de la Dinamo"
În vervă maximă, Borcea a anunţat oficial apoi şi prelungirea contractelor lui Niculescu şi Dănciulescu. "Soţiile lor m-au ajutat mult. Cu Danciu m-am înţeles în 30 de secunde, iar cu Nicu într-un minut. Le-am transmis amândurora că sunt condamnaţi să se retragă de la Dinamo". "Ne simţim bine aici şi nu vrem decât ca şi pe viitor să nu dezamăgim. Vrem să trecem de Benfica şi să devenim campioni", ne-a spus Dănciulescu, completat de Niculescu: "Mai am un singur vis: să joc cu Dinamo în Champions League". Tot ieri a fost prezentat şi Sergiu Homei, un fundaş dreapta, transferat de la Şopron.
N-au renunţat la Lobonţ
Bălace şi Homei nu vor fi singurii fotbalişti care vor întări lotul roş-albilor în această iarnă. "Cu Vranjkovici discută domnul Badea, dar sunt şanse mari ca tranzacţia să se perfecteze. În rest, pentru acest an mai căutăm un portar şi un atacant". "Cu Lobonţ, pista nu este încheiată. Jucătorul vrea să revină la Dinamo, dar să vedem cum vor decurge negocierile", a declarat Victor Becali, prezent la conferinţa de presă. Cât despre Ganea, acesta şi-a luat ieri la revedere de la conducerea dinamovistă. "Banii au fost viraţi deja în cont şi de vineri (n.r. - azi) va deveni jucătorul Rapidului", a conchis Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite