"Rădoi e un jucător sufletist, numai să nu fie manevrat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul interviu acordat presei din România de la despărţirea de AS Monaco, Ladislau Bölöni şi-a exprimat încrederea totală în selecţionerul Victor Piţurcă Liber de

În primul interviu acordat presei din România de la despărţirea de AS Monaco, Ladislau Bölöni şi-a exprimat încrederea totală în selecţionerul Victor Piţurcă

Liber de contract după ce a fost demis de AS Monaco în luna octombrie, Loţi Bölöni refuză să vorbească despre o posibilă venire la Rapid, despre planuri de viitor sau despre culisele rupturii petrecute între el şi clubul din Principat.

În schimb, tehnicianul român, selecţioner al României în 2000, discută cu plăcere despre naţională, exprimându-şi încrederea necondiţionată în bunul său prieten, Victor Piţurcă. Din punctul de vedere al lui Bölöni, nu ziarele sau fanii ar trebui să facă selecţia, ci antrenorul. Acesta îi aduce aminte lui Rădoi cine l-a adus la Steaua şi nu vede în meciul Olanda - România de pe 24 martie un meci decisiv pentru calificarea la Campionatul European din 2008. Bölöni va veni în România săptămâna viitoare, pentru a susţine o lecţie teoretică la cursurile de antrenori "Pro", pe 20 martie.

- Cum vedeţi probabila absenţă a lui Chivu pentru meciul cu Olanda?
- Cristi e un jucător important în angrenajul naţionalei şi sper să vină până la urmă. Sunt sigur că el îşi doreşte foarte mult, mai ales că e un meci tocmai cu Olanda, unde el a jucat atâta vreme. Dar o echipă are 11 elemente. La naţională toate contează.

- Deci nu e imposibil de înlocuit.
- Nimeni nu e imposibil de înlocuit.

- Se vorbeşte despre Rădoi ca înlocuitor, numai că între el şi Piţurcă există un conflict.
- Sunt sigur că Piţi o să aleagă pe cine trebuie dacă va fi cazul. Nu-mi dau cu părerea, pentru că nu sunt în contact cu prima ligă din România. E cel mai uşor să-ţi dai cu părerea. Rădoi e un jucător sufletist, numai să nu fie manevrat. Trebuie să-şi dea seama că echipa naţională e un lucru sfânt şi să nu uite că Piţurcă l-a adus la Steaua.

- Sunt mai mulţi jucători, precum Ogăraru, Sergiu Radu sau Vlad Munteanu, ceruţi de suporteri şi de o parte a presei. Dumneavoastră cum aţi proceda?
- La fel ca Piţurcă. E bine că merge pe mâna lui. Cu tot respectul, dar ce mă interesează pe mine ce spune un ziarist? Nu poate înţelege fotbalul mai bine decât un antrenor, care şi-a petrecut ani întregi în fotbal. E o experienţă importantă, pe care un jurnalist nu o are. În ceea ce priveşte suporterii, trebuie să înţeleagă că pentru ei jucăm, dar nu pot să facă ei echipa. Sunt sigur că Piţi e îndeajuns de deştept să nu cedeze.

- Cât de important e meciul cu Olanda?
- Meciul de la Rotterdam e decisiv pentru Olanda, nu pentru noi. Dacă olandezii bat, au depăşit practic cel mai greu moment al calificărilor. Presiunea mare e pe ei, iar noi nu avem decât de câştigat, pentru că venim din a doua linie. Nu aici se dispută calificarea noastră. România - Olanda va fi partida decisivă. Şi meciul Bulgaria - România e mai important.

- În final, aveţi deplină încredere în Victor Piţurcă?
- Sută la sută am încredere. Sigur, nu garantează calificarea la europene, pentru că pot apărea mai mulţi factori, precum decizii eronate ale arbitrilor sau accidentări. Ce vreau să spun e că Piţurcă e cel mai potrivit om pentru echipa naţională în acest moment.

Meciul de la Rotterdam e decisiv pentru Olanda, nu pentru noi
Ladislau Bölöni

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite