Rădoi la Inter – încă un "transfer" marca Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul Stelei a anunţat ieri că fotbalistul nu va mai pleca la campioana Italiei, deşi, timp de o săptămână, el a declarat că are oferta milanezilor pe masă Povestea împrumutului

Patronul Stelei a anunţat ieri că fotbalistul nu va mai pleca la campioana Italiei, deşi, timp de o săptămână, el a declarat că are oferta milanezilor pe masă

Povestea împrumutului lui Mirel Rădoi la Inter Milano a abundat în declaraţii contradictorii şi argumente şubrede, făcute publice de către conducerea din Ghencea.

Vinerea trecută, patronul stelist Gigi Becali anunţa transferul lui Rădoi la Inter. "Cred că nu va mai juca cu Galatasaray. E posibil să plece în două-trei zile. E vorba de 15 milioane de euro inclusiv TVA, mai exact 14,5 milioane", a declarat latifundiarul din Pipera.

Duminică, după meciul cu FC Braşov, plecarea lui Rădoi s-a amânat, probabil până după meciul cu Poli Iaşi de vineri. Ieri, Becali a anunţat că fundaşul nu va mai pleca de la Steaua. Motivul invocat a fost neclar, Becali acuzând, se pare, neseriozitatea italienilor.

"Am auzit că Inter ar fi cerut ca Rădoi să nu joace cu Galatasaray, ca să aibă timp să-l urmărească. Personal, nu mi s-a cerut asta.

Giovani mi-a zis că Mourinho nu putea spune aşa ceva. Oricum, m-a deranjat. Adică Inter e Inter, şi Steaua ce e, nimeni? Am vorbit cu Rădoi şi m-a impresionat, era deranjat şi el.

Mi-a zis: <> . Este interesant că, de când a apărut varianta transferului lui Rădoi la Inter, clubul milanez nu a făcut nicio referire oficială la o astfel de tranzacţie.

Păcăleală cu Portsmouth în 2006

În urmă cu doi ani, Rădoi a mai fost la un pas de un transfer spectaculos care a căzut inexplicabil. Gigi Becali a anunţat că echipa engleză Portsmouth urma să plătească 11 milioane de euro pentru Rădoi.

Dat ca sigur, transferul a căzut după ce, conform lui Becali, englezii au întârziat să vireze banii în cont. Directorul executiv al lui Portsmouth, Peter Storrie, declara atunci că echipa pe care o conduce nu a fost niciodată interesată de cumpărarea jucătorului român.

Şi Dică "a plecat" la Benfica

O altă poveste frumoasă aruncată pe piaţă de şeful Stelei a fost transferul lui Nicolae Dică la Benfica Lisabona de iarna trecută.

"Ioan Becali mai trebuie să aranjeze salariul lui Dică, în rest, în mare proporţie e dat. Suma e de patru milioane de euro", declara Becali în luna ianuarie. Clubul Benfica a dezminţit imediat interesul pentru Dică, iar mijlocaşul a mai rămas la Steaua încă şase luni după care s-a transferat la modesta echipă Catania pentru numai două milioane de euro.

Toja: "Am auzit de Hagi, nu de Lăcătuş"

Noul mijlocaş al Stelei, columbianul Juan Carlos Toja, a fost prezentat oficial ieri la sediul clubului din Aleea Alexandru. Fotbalistul a declarat că venirea la Steaua este o provocare pentru el.

"M-a impresionat primirea pe care mi-aţi pregătit-o. Acest lucru îmi dă încredere şi ambiţie foarte mare. Aştept cartea verde şi sunt disponibil să joc din orice moment. De când au existat primele discuţii, am considerat că acest transfer este un pas important şi o provocare pentru mine.

Din fotbalul românesc am auzit de Hagi, dar nu şi de Lăcătuş", a spus Toja, care a comentat şi suspendarea pe care a primit-o pentru consum de marijuana în urmă cu doi ani: "Suspendarea mea face parte din trecut şi nu mai contează acum. Sunt un tip liniştit, sensibil şi sincer". Toja o va chema la Bucureşti pe mama sa, care va sta în România câteva luni pentru a-l ajuta să se adapteze.

Vine şi Abel Moreno?

Patronul Stelei, Gigi Becali, a anunţat ieri dimineaţă că roş-albaştrii au rezolvat şi transferul mijlocaşului spaniol Abel Gomez Moreno, care anul trecut a jucat la Murcia.

La prânz, Becali a declarat însă că impresarul jucătorului se opune transferului, dar că fotbalistul, care în urmă cu câteva zile a refuzat-o pe Dinamo, i-a promis că vine oricum la Steaua.

Gata, s-a terminat bâlciul, Mirel Rădoi va rămâne în Ghencea şi va juca cu Steaua în Champions League
Gigi Becali, patron Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite