Putem merge la Mondiale după 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a se califica, tricolorii trebuie să învingă Muntenegru la o diferenţă de cinci goluri Băieţii lui Aihan Omer forţează o calificare la turneul final al Campionatului Mondial

Pentru a se califica, tricolorii trebuie să învingă Muntenegru la o diferenţă de cinci goluri

Băieţii lui Aihan Omer forţează o calificare la turneul final al Campionatului Mondial din Croaţia. Pentru aceasta, ei trebuie să învingă Muntenegru la o diferenţă de cinci goluri.

Meciul programat astăzi, de la ora 11.00, la Oradea, are o încărcătură deosebită. Învinşi în prima manşă a barajului de Muntenegru, cu 31-27, tricolorii trebuie să câştige la o diferenţă de cinci goluri pentru a obţine biletele la turneul final al Campionatului Mondial. Alin Şania şi compania mai au şi varianta unui succes la patru goluri, caz în care oaspeţii nu trebuie să marcheze de mai mult de 26 de ori.

România nu a mai participat la astfel de întrecere de 14 ani! Formaţia ţării noastre a evoluat ultima data la Mondiale în 1995.

Ulterior, tricolorii au rămas în postura de a privi la televizor ultimele şase ediţii ale acestei întreceri.

Echipele sunt de valori sensibil egale

Tocmai de aceea, confruntarea cu Muntenegru are o miză uriaşă pentru formaţia pregătită de Aihan Omer . Însuşi selecţionerul a atras atenţia asupra acestui aspect: "Avem avantajul terenului propriu, dar pornim cu un handicap de patru goluri.

Chiar dacă aparent nu este o diferenţă de nesurmontat, rămân la ideea că este posibil absolut orice atunci când este vorba de un astfel de meci, între două echipe de valori sensibil apropiate".

Oaspeţii au venit să câştige la Oradea

Selecţionerul muntenegrenilor, Ranko Popovici, nu s-a sfiit să declare că echipa sa va juca la victorie, pentru a obţine calificarea.

"În tur ne-am impus la patru goluri, dar am fi putut să o facem mult mai clar, undeva la o diferenţă de 7-8 goluri. Practic, ne-am complicat singuri situaţia, dar eu cred în forţa noastră şi sunt aproape sigur că vom reuşi să câştigăm şi în România. Asta este ceea ce ne-am propus" a afirmat tehnicianul muntenegrean.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite