Puştii nu cred în "Diavoli"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra echipă a lui Arsenal a eliminat din Liga Campionilor formaţia îmbătrânită de glorie şi ani a lui AC Milan După 19 ani, AC Milan a încheiat un capitol de succese remarcabile

Tânăra echipă a lui Arsenal a eliminat din Liga Campionilor formaţia îmbătrânită de glorie şi ani a lui AC Milan

După 19 ani, AC Milan a încheiat un capitol de succese remarcabile în Liga Campionilor. Golurile lui Cesc Fabregas şi Emanuel Adebayor au pus capăt carierei europene a unor fotbalişti precum Maldini, Inzaghi sau Cafu.

Arsenal a învins cu scorul de 2-0 pe San Siro, stadionul unde antrenorul "tunarilor", Arsene Wenger, spunea că echipa lui se simte excelent. Formaţia de "copii" a tehnicianului francez a jucat cu nerv, în viteză şi a avut cele mai mari ocazii ale partidei în faţa unei echipe care a confirmat şi în Liga Campionilor forma slabă din campionat.

Cu o medie de vârstă trecută de 30 de ani, echipa lui Carlo Ancelotti a făcut faţă doar prin experienţa şi aura de campioană a Europei. A fost suficient un şut de senzaţie al spaniolului Cesc Fabregas, în minutul 84, şi totul s-a terminat pentru "Diavoli". Golul lui Adebayor în minutul 90 a simbolizat doar sfârşitul unei epoci în care AC Milan a dominat Europa cum niciun club nu a mai făcut-o vreodată.

Volkan, înger şi demon

Fotbalul turc se află în sărbătoare după ce Fenerbahce a obţinut cea mai mare performanţă din istoria clubului şi s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în dauna lui FC Sevilla. După ce a gafat la primele două goluri ale andaluzilor, portarul turc Volkan Demirel a apărat trei lovituri de departajare chiar la poarta unde în urmă cu 22 de ani Duckadam uimea lumea apărând patru penalty-uri.

Cine sunt "călăii" ?

Fotbalistul care a îngropat Milanul, Cesc Fabregas, are 20 de ani şi a fost achiziţionat de Arsenal de la FC Barcelona în urmă cu patru sezoane, pentru doar 600.000 de euro. Autorul celui de-al doilea gol, togolezul Emanuel Adebayor, are 24 de ani, a mai jucat la Metz şi Monaco şi s-a transferat la Arsenal în 2006. Fanii l-au poreclit "Kanu-cel-mic", datorită asemănării cu fostul atacant nigerian al echipei londoneze.

Lionel Messi stă "pe bară" o lună!

Jucătorul lui FC Barcelona Lionel Messi a suferit o ruptură musculară în partida cu Celtic Glasgow şi va absenta de pe gazon aproximativ o lună. Catalanii speră să-l recupereze pe argentinian până la primul meci din sferturile Ligii Campionilor, de pe 1/2 aprilie.

Rezultate

Milan - Arsenal 0-2 (în tur 0-0)
M United - Ol. Lyon 1-0 (1-1)
FC Sevilla - Fenerbahce 3-2 (2-3)
(2-3 la loviturile de departajare)
FC Barcelona - Celtic G. 1-0 (3-2)

*Celelalte partide s-au disputat după închiderea editiei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite