Prunea dă verdictul în cazul Bratu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul "Bratu", transfer care a umplut buzunarele impresarilor fotbalistului cu peste un milion de dolari, a ajuns la un punct final cel puţin în ceea ce priveşte organismele fotbalistice

Cazul "Bratu", transfer care a umplut buzunarele impresarilor fotbalistului cu peste un milion de dolari, a ajuns la un punct final cel puţin în ceea ce priveşte organismele fotbalistice româneşti. După ce a audiat toate persoanele implicate în acest caz, mai puţin pe preşedintele Tractorului Braşov, Paul Enache, care trebuia să primească bani din indemnizaţia de formare a fotbalistului, oficialii din comisia condusă de Florin Prunea şi Viorel Duru vor da publicităţii, astăzi, concluziile anchetei. Cum Victor Becali şi clubul Rapid par deja scăpate de posibilele sancţiuni din partea FRF, singurii care ar fi interesaţi de hotărârea Comisiei pentru acordarea licenţelor de agenţi sunt Ioan Becali şi Gheorghe Popescu. Primul a luat un comision de 500.000 de dolari, declarând că i-a primit în numele Rapidului, atunci fiind preşedintele alb-vişiniilor, iar cel de-al doilea un comison de un milion de dolari, sumă pe care încă nu a putut să o explice. Chiar dacă impresarii pot risca amenzi de aproximativ 20.000 de dolari, cel mai probabil, ţinând cont că este vorba de prima abatere constatată de FRF, ei se vor alege cu avertismente. Singurul care riscă mai mult este Ioan Becali, pentru care această atenţionare va conta în viitor când vor fi anchetate şi alte transferuri efectuate de actualul preşedinte dinamovist. Florin Prunea a declarat însă că FRF nu se va implica şi în cazul "Mutu", unde suma care s-a "pierdut" pe traseul Milano - Bucureşti se ridică la patru milioane de dolari.

"Noi nu putem să facem decât o anchetă internă, însă nu putem să luăm o decizie în privinţa lor. Datele strânse vor fi trimise la UEFA, care va hotărî penalităţile. În cazul lui Ioan Becali, acestuia i s-ar putea retrage licenţa de impresar, pentru că el o are în acest moment doar suspendată. Oricum, UEFA doreşte ca la fiecare doi ani de zile să verifice licenţele, pentru ca acestea să nu mai fie acordate pe viaţă".
Ionuţ Lupescu, director general FRF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite