Provincia simte gustul puterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţiile şi greşelile granzilor au făcut ca Unirea Urziceni şi FC Vaslui să se găsească în fruntea Ligii I după cinci etape disputate Oficialii celor două provinciale cred că

Investiţiile şi greşelile granzilor au făcut ca Unirea Urziceni şi FC Vaslui să se găsească în fruntea Ligii I după cinci etape disputate

Oficialii celor două provinciale cred că formaţiile din Bucureşti nu mai sunt aşa puternice precum în sezoanele precedente.

După disputarea a cinci etape din Liga I, trei echipe se află în fruntea clasamentului, cu acelaşi număr de puncte, 12. Este vorba despre Urziceni, Rapid şi FC Vaslui. În schimb, Dinamo şi Steaua se găsesc pe locurile patru, respectiv şase, la două puncte în spatele liderilor. Evidentele surprize din acest clasament sunt Urziceni şi Vaslui.

Două echipe considerate mici au câştigat patru din primele cinci jocuri ale acestui debut de campionat, uimind o ţară întreagă. În plus, Vasluiul a reuşit să învingă atât Steaua, cât şi CFR Cluj, două forţe ale Ligii I. Evoluţia bună a moldovenilor din campionat a fost dublată şi de o evoluţie la fel de bună în cupele europene, ei fiind deja cu un pas în primul tur al Cupei UEFA.

"Echipele s-au pregătit bine, iar de aici vin şi rezultatele foarte bune. În plus, forţele se schimbă. În Liga I nu mai sunt oameni care să facă mătănii în faţa echipei securităţii, de exemplu. Centrul de putere se mută către provincie. Bucureştiul are încă mentalitate veche şi nu a realizat că <> nu le mai sunt la îndemână. Nu mai stă nimeni să se mai combine cu altcineva", ne-a spus finanţatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu.

"Sperăm la titlu"

Cu un buget de 14 milioane de euro, Porumboiu visează cu ochii deschişi la câştigarea primului titlu din istoria clubului. "Am un buget de performanţă, astfel că este normal să sper la titlu. În plus, ce mari echipe au fost cele care au luat campionatul în ultimii 2-3 ani?", a mai adăugat omul de afaceri.

Şi cei de la Urziceni au vorbit despre slăbirea echipelor puternice. "Campionatul este mai strâns, dar nu mai puternic. Echipele mari parcă au slăbit. Nu mai joacă ca anul trecut. Nu am văzut nimic la aceste echipe care să mă impresioneze", a declarat la sport.ro Mihai Stoica, managerul celor de la Urziceni.

Centrul de putere se mută către provincie. Bucureştiul are încă mentalitate veche şi nu a realizat că "vechile metode" nu le mai sunt la îndemână. Nu mai stă nimeni să se mai combine cu altcineva.
Adrian Porumboiu,
finanţator FC Vaslui

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite